30,2 mio. til forskning og immunterapi

22-01-2020

8 projekter rundt omkring i landet får midler til at forske i og udvikle immunterapi, så flere kræftpatienter kan få gavn af behandlingen.

Immunterapi er en behandlingsform, hvor kroppens eget immunforsvar bliver udnyttet til målrettet at bekæmpe kræftceller. Immunterapi bruges i dag som led i behandlingen af f.eks. lymfeknudekræft, leukæmi, lungekræft, nyrekræft og modermærkekræft.

I alt 60 mio. kr. til forskning i immunterapi

Som led i aftale om finansloven for 2018 blev der afsat 60 mio. kr. i perioden 2018-2021 til en styrkelse af forskning i immunterapi. Ved ansøgningsfristens udløb i august var der kommet i alt 15 ansøgninger til en samlet ansøgningssum af 83.9 mio. kr. Ved første ansøgningsrunde i 2018 blev der uddelt 29,2 mio. kr. til 7 projekter.

De 8 projekter, som får støtte denne gang, er geografisk fordelt i hele landet. Der er tale om projekter inden for forskellige kræftformer som lungekræft og blærekræft, og projekter som kan være med til at udvikle og forbedre behandlingen og målrette behandlingen til patienter, der kan få gavn af immunterapi. 2 af projekterne bliver videreført fra første ansøgningsrunde.

Det er Sundhedsstyrelsen, der udmønter midlerne, med faglig rådgivning fra en ekstern forskningsfaglig komité.