Danmark er netop nomineret til WHO’s globale bestyrelse

28-10-2020

Danmark nomineres af den europæiske region til en plads i WHO’s globale bestyrelse (Executive Board). Det er netop blevet afgjort ved en stemmeoptælling i WHO’s europæiske regionalkontor i København. Til at varetage pladsen i bestyrelsen har Danmark indstillet Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, som kandidat.

Den europæiske region har otte pladser i den globale bestyrelse, hvoraf én plads var ledig i den valggruppe, som Danmark tilhører. Danmark fik 29 stemmer og vandt dermed over modkandidaten Slovakiet, som fik 19 stemmer. 

Sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke siger: 

Det er en stor nyhed, at Danmark har vundet afstemningen om en plads i WHO’s bestyrelse. Det bringer Danmark med helt forrest i drøftelsen af global sundhed, en dagsorden som sjældent har været vigtigere. I Danmark vægter vi internationalt samarbejde utrolig højt, ikke mindst i håndteringen af sundhedskriser. Jeg ser frem til at følge arbejdet tæt, og jeg er ikke i tvivl om, at Danmark får en markant stemme i bestyrelsen med Søren Brostrøm, som har stor erfaring både sundhedsfagligt og med arbejdet i WHO. 

Ud over Danmark blev også Slovenien nomineret til bestyrelsen. De nye bestyrelsesmedlemmer indtræder officielt i bestyrelsen i maj 2021.

Søren Brostrøm fortsætter som direktør i Sundhedsstyrelsen og vil varetage posten som bestyrelsesmedlem samtidig med sit arbejde i Sundhedsstyrelsen. WHO’s globale bestyrelsen mødes 2-4 gange om året.

Bestyrelsens primære opgave er at gennemføre Verdenssundhedsforsamlingens beslutninger og politikker, rådgive forsamlingen og generelt facilitere dens arbejde.

I bestyrelsen vil Danmark blandt andet arbejde for et styrket globalt sundhedsberedskab og et styrket WHO. Danske mærkesager omfatter også nedbringelse af ulighed i sundhed, universel sundhedsdækning, seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, styrkelse af landenes sundhedssystemer og bekæmpelse af antibiotikaresistens.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet