Sundhedsminister: Der skal sættes stærkere ind mod fødselsdepressioner

01-05-2019

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby nedsætter som en del af finanslovsaftalen med Dansk Folkeparti nu et nyt panel af jordemødre, læger, psykologer og sundhedsplejersker, som skal komme med bud på indsatser mod fødselsdepressioner. DF og Regeringen har afsat 20 millioner til arbejdet.

Hvert år får mellem 6-10 procent af alle danske mødre og halvt så mange danske fædre en fødselsdepression.

Derfor nedsætter sundhedsminister Ellen Trane Nørby nu et fagpanel, der skal komme med bud på indsatser mod fødselsdepressioner og udvikle en national strategi på området.

”Vi ved, at fødselsdepressioner kan have store konsekvenser for relationen mellem et barn og dets forældre – derfor skal vi blive bedre til at hjælpe forældrene både under og efter graviditeten. Det gør vi både med regeringens fødselsudspil, sundhedsreformen og nu også et særskilt fokus på fødselsdepressioner, som vi sammen med DF har prioriteret et løft af,” siger Ellen Trane Nørby.

”For Dansk Folkeparti var det en vigtig del af prioriteringerne i finansloven, at der kom fokus og hjælp til dem, der bliver ramt af en fødselsdepression. En fødselsdepression kan, hvis den ikke bliver behandlet, skade både mor og barn, samt skade barnets udvikling på længere sigt. Så vi ser frem til, at det nedsatte udvalg vil komme med den bedste måde at screene og behandle for dette,” siger formand for Folketingets Sundhedsudvalg og sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt.

Panelet er en del af det arbejde med at styrke og fokusere indsatsen på fødselsdepressioner, som Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 20 millioner kroner til med finansloven 2019.

”Det handler i bund og grund om at sikre nyfødte børn en god og sikker start på livet – det opnår vi jo bedst med glade og trygge forældre. Derfor har regeringen også sat ind over for særligt sårbare eller udsatte gravide og nyfødte,” siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Om panelet

Det nye panel kommer til at bestå at både jordemødre, læger, psykologer og sundhedsplejersker. Arbejdet forankres i Sundhedsstyrelsen og skal til efteråret 2019 munde ud i en national strategi mod fødselsdepressioner.

Rikke Skaarup Schjødt
TitelPressechef