Lokal indsats kan få flygtninges fravær fra dansktimer ned

12-11-2018

Økonomi- og indenrigsministeren opfordrer kommuner til at følge 11 gode råd og lære af hinanden for at få fraværet fra danskundervisningen bragt ned.

Der er stor forskel på tværs af landet i forhold til, hvor stort fravær fra danskundervisningen flygtninge og familiesammenførte har.  I kommunerne med det laveste fravær er det på cirka 20 procent. I de kommuner, hvor fraværet er højest, er det tæt ved 50 procent.

Det viser en ny rapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed.

Rapporten kommer med 11 gode råd, der skal sikre mindre fravær.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

”Det høje fravær viser helt klart, at der er behov for at effektivisere og lede bedre ude i kommunerne. Jeg opfordrer til, at kommunerne tager de 11 gratis råd fra Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenheden til sig. Rapporten råder blandt andet til, at kommunerne sikrer en kultur, hvor man nøgternt sanktionerer ulovligt fravær. Hvis kursisten allerede bliver trukket i ydelse en måned efter, kommunen har modtaget fremmødelisten, som i for eksempel Odsherred eller Skive Kommune, vil kursisten alt andet lige i højere grad forbinde fraværet med den negative økonomiske konsekvens. ”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 

Ministeren råder kommunerne til at læse rapporten grundigt. Både af hensyn til integrationen og deres egen økonomi:

"Det siger sig selv, at kommunerne spilder alt for mange skattekroner, når de tilbyder en danskundervisning, som alt for få møder op til. Samtidig står det klart, hvor afgørende det er at sætte ind lokalt, hvis den vigtige del af integrationen, danskundervisningen er, skal fungere. Når der er så store forskelle kommunerne imellem, bør de lære af hinanden.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17