Sårbare diabetespatienter får hjælp til at blive i behandling

20-12-2018

Særligt sårbare diabetespatienter skal have ekstra støtte for at sørge for, at de får den behandling, de har brug for. Derfor udmøntes nu en pulje på 14 mio. kr., som går til otte lokale projekter, der skal være med til at inkludere og fastholde særligt sårbare diabetespatienter i behandlings- og rehabiliteringsforløb.

Det kan lade sig gøre at leve et godt liv med diabetes, men det er ofte en kompliceret sygdom at leve med. Med til diagnosen diabetes hører nemlig for det meste også udsigten til en tilværelse med medicin, blodsukkermålinger, sund kost og motion og ikke mindst mange besøg hos både egen læge, på sygehus og ved kommunens sundhedstilbud.

At holde sygdommen i skak kræver altså fokus og en aktiv indsats fra patienten selv, og det kan være en særligt stor udfordring for borgere, der eksempelvis har sociale problemer eller andre kroniske sygdomme. Derfor handler et af initiativerne i den nationale diabeteshandlingsplan om at styrke indsatsen for særligt sårbare diabetespatienter. Konkret indebærer initiativet, at en pulje på 14 mio. kr. nu udmøntes til otte lokale projekter.

Det er med at holde tungen lige i munden, når man er diabetespatient. Man skal ikke alene holde styr på sin egne målinger, medicin og den rette kost, men også aftaler hos egen læge, på sygehuset og måske også i et rehabiliteringsforløb i kommunen. Derfor er det ikke så underligt, at nogle patienter kan have svært ved at holde fast i behandlingen, hvis de oveni diabetes også bøvler med en masse andre ting. Derfor er der behov for, at vi gør noget ekstra for denne gruppe.

Siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby og tilføjer:

Jeg håber, at de kommende projekter kan være med til at vise, hvordan vi kan blive bedre til at hjælpe nogle af de mennesker, der har særligt store udfordringer med at klare behandlingen, så de kan leve et godt liv – selvom de har diabetes.

Puljen på 14 mio. kr. stammer fra den nationale diabeteshandlingsplan, som regeringen og de øvrige partier i satspujlekredsen har afsat 65 mio. kr. til.

Puljen har kunnet søges af kommuner, regioner og almen praksis til at igangsætte projekter, der har til formål at inkludere og fastholde særligt sårbare diabetespatienter i behandlings- og rehabiliteringsforløb.

Sundhedsstyrelsen modtog 27 ansøgninger til puljen og har derfra udvalgt otte projekter, som nu får støtte.


Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet