Heroinklinikken i Odense får penge til flere behandlingspladser

15-09-2017

Flere stofmisbrugere kan i den kommende tid komme i behandling med lægeordineret heroin på Heroinklinikken i Odense.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er tilfreds med, at der er fundet ubrugte midler til at reducere klinikkens venteliste, så yderligere ti stofmisbrugere kan komme i behandling.

Ellen Trane Nørby siger: 

Den lægeordinerede heroinbehandling hjælper en lille gruppe af misbrugere til et mere stabilt liv. Derfor er det godt, at midlerne kommer derhen, hvor der er brug for dem. Samfundsmæssigt betaler det sig også fordi vi flytter en gruppe mennesker fra kriminalitet til stabilitet.

Ved en gennemgang af heroinklinikkernes aktivitet og forbrug i første halvår af 2017 - som Sundheds - og Ældreministeriet har lavet - har det vist sig, at det kun er klinikken i Odense, der har en venteliste, og at der i 2017 vil være et lille overskud på heroinudgifterne på tværs af landets fem heroinklinikker. Derfor kan klinikken i Odense få andel i overskuddet, så klinikken kan håndtere den aktuelle venteliste.

Ellen Trane Nørby siger: 

De mennesker, der modtager behandling i klinikken, er mennesker, der er i en meget vanskelig situation, og de skal hjælpes, hvis det overhovedet er muligt. Derfor skal også vi minimere ventelisten, når vi kan.

Heroinklinikken i Odense har en venteliste af stofmisbrugere, der gerne vil i behandling. Derfor har Odense Kommune ønsket en merbevilling, så ventelisten kan blive afviklet. Klinikken har en kapacitet på ca. 92 pladser, der løftes til 100 resten af året. Bevillingen fortsætter i 2018 med mulighed for endnu seks pladser. Gennemgangen af landets heroinklinikker viste også, at Klinikken i Odense heller ikke udnyttede deres kvote fuldt ud trods deres venteliste.

Ellen Trane Nørby besøger Heroinklinikken i dag fredag den 15. september kl. 14.00-15.00 for at tale med brugere og medarbejdere på stedet.

Fakta:

Der er fem heroinklinikker i Danmark, som behandler stofmisbrugere med lægeordineret heroin. De ligger i Aarhus, Esbjerg, Odense, Glostrup og København. Midlerne til at drive klinikkerne stammer fra aftalen om satspuljen fra 2008, og ordningen blev gjort permanent i forbindelse med aftalen om satspuljen for 2009.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet