Sophie Løhde deltager i demensmøde i De Gamles By

18-03-2016

Alzheimerforeningens Tænketank holder fredag den 18. marts dialogmøde om demens i samarbejde med Københavns Kommune, og her er sundheds- og ældreminister Sophie Løhde inviteret med for at få Tænketankens inputs til regeringens kommende nationale demenshandlingsplan.

Regeringen vil til efteråret præsentere en ny national demenshandlingsplan, som skal gøre Danmark til et mere demensvenligt samfund. I den forbindelse mødes Alzheimerforeningens ”Tænketank” om demens for at drøfte, hvordan Danmark bliver mere demensvenlig. Tænketanken består af yngre og tidligt diagnosticerede mennesker med demens og deres pårørende. Og i dag holder Alzheimerforeningen sit tredje Tænketanksmøde på stribe om ”Det demensvenlige Danmark” – denne gang i samarbejde med Københavns Kommune. Her er sundheds- og ældreminister Sophie Løhde inviteret med for at høre Tænketankens bud på, hvordan Danmark bliver mere demensvenlig. Hun siger:

Jeg lægger stor vægt på, at de mennesker, som det hele handler om, bliver inddraget i tilblivelsen af demenshandlingsplanen, så deres ønsker og behov bliver afspejlet i planen. Derfor har jeg den seneste tid været rundt i hele landet for at tale med nogle af de mange mennesker, der selv har en demenssygdom, deres pårørende og de dygtige fagfolk, der arbejder på demensområdet. Alzheimerforeningens Tænketank er derfor også et oplagt sted for mig at suge viden og inspiration fra, og det ser jeg frem til.

Arrangementet foregår i De Gamles by på Nørrebro i København og begynder allerede om formiddagen, hvor en forsamling af 15-20 mennesker med demens og deres pårørende skal formulere de ønsker, de har til et demensvenligt Danmark.

Om eftermiddagen er ministeren og Folketinget Sundheds- og Ældreudvalg inviteret indenfor, og her får Sophie Løhde mulighed for at fortælle om regeringens indsats på demensområdet og den nye nationale demenshandlingsplan. Herefter vil Tænketankens konkrete bud og ønsker til et demensvenligt samfund blive præsenteret, og der bliver åbnet for dialog mellem Tænketanksmedlemmerne og politikerne.

Formålet med dialogmøderne er, at mennesker med demens og pårørende kan bidrage til regeringens demenshandlingsplan ved bl.a. at udarbejde konkrete bud på, hvordan Danmark kan blive et demensvenligt samfund. På baggrund af de tre Tænketanksmøder udarbejder Alzheimerforeningen en rapport, som samler op på Tænketankens drøftelser.

Pressehenvendelser til Sundhedsministeriet

Pressehenvendelser
Titel(pressetelefon modtager IKKE SMS'er)
KontorSundhedsministeriet