Vestager digitaliserer Dronningens Fortjenstmedalje

07-06-2013

Økonomi- og Indenrigsministeriet har digitaliseret processen med at indstille til Dronningens Fortjenstmedalje. Et godt eksempel på, hvordan vi med gode ideer fra medarbejderne skaber mere eller bedre velfærd for de samme penge, siger Margrethe Vestager. Hun vil forsøge at brede ideen ud til de andre ministerier, når den nye proces er prøvet af og finpudset.

Hvert år modtager cirka 250 offentligt ansatte under Økonomi- og Indenrigsministeriet Dronningens Fortjenstmedalje. Antallet er relativt højt, fordi ministeriet tildeler Dronningens Fortjenstmedalje til administrative medarbejdere i kommunerne – på rådhuse, biblioteker osv. – og derudover til ansatte i ministeriet og ministeriets styrelser.

Nu vil ministeriet digitalisere processen med at indstille til medaljen. Det er de enkelte medarbejderes arbejdsgivere som indstiller til Fortjenstmedaljen, og i dag foregår det på papir. Fremadrettet skal arbejdsgiverne indstille medarbejderne digitalt via Økonomi- og Indenrigsministeriets hjemmeside. På den måde sikres det, at alle nødvendige oplysninger kommer med i indstillingen fra start. Forventningen er, at det vil effektivisere processen med cirka 25 procent.

Økonomi- og Indenrigsministeriet vil prøve den nye proces af, finpudse den til efter sommerferien og derefter forsøge at brede den digitale proces ud til de andre ministerier.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger:

Godt nok er Dronningens Fortjenstmedaljer ikke den opgave, vi bruger mest tid på i ministeriet. Men det er alligevel et godt eksempel på, hvad moderniseringsreformen går ud på. En medarbejder spørger sig selv: Kan det her mon ikke gøres smartere? Og det kan det heldigvis indimellem. Vel at mærke uden vi ændrer på hverken æren eller glæden ved at modtage Dronningens Fortjenstmedalje. Hvis vi breder de gode ideer ud, kan vi gå nye veje og skabe mere eller bedre velfærd for pengene.

- Margrethe Vestager

Fakta om Dronningens Fortjenstmedalje

  • Man kan blive tildelt Dronningens Fortjenstmedalje, hvis man har været ansat mindst 40 år inden for samme område i det offentlige
  • Medaljen tildeles for en ”fortjenstfuld indsats”
  • De ansattes arbejdsgivere skal anmode om at få tildelt en medalje ved departementschefen i det ministerium, som den ansatte hører under
  • I Hof- og Statskalenderen findes en oversigt over alle nulevende personer, der har modtaget Dronningens Fortjenstmedalje

Kilde: kongehuset.dk