Bred aftale om sundhedsreform

25-05-2022
Jeg har fået 3 timers søvn i nat. Men jeg må indrømme, at jeg føler mig fuld af overskud. Jeg er lige kommet her til Aalborg, hvor jeg skal deltage i det årlige Lægemøde. Det er nemlig en ganske særlig dag for vores sundhedsvæsen og for mig som sundhedsminister.
 
Efter lange og intense forhandlinger i nat blev regeringen og en bred række af Folketingets partier enige om en aftale om en sundhedsreform.
 
Jeg er virkelig glad og stolt over, at vi nu kan afsætte samlet set 6,8 mia. kr. over de næste 8 år til at styrke sammenhængen og nærheden i sundhedsvæsenet 🌱
I Danmark vil vi fremadrettet blive flere ældre og flere med kroniske sygdomme. Vi skal derfor styrke det nære sundhedsvæsen, så flere kan blive behandlet i eller tæt på hjemmet, så flere kan leve et godt og langt liv med kroniske sygdomme. Derfor er vi blevet enige om at afsætte 3,5 mia. kr. op til 25 nærhospitaler over hele landet, så alle får adgang til sundhedsydelser uanset geografisk og social baggrund. Og 500 mio til indkøb af udstyr til hjemmebehandling, så feks KOL-patienter kan få bedre hjælp i hverdagen.
 
Den praktiserende læge spiller en nøglerolle i, at vi kan lykkes med det nære sundhedsvæsen. Vi arbejder derfor for, at alle skal have adgang til en fast læge tæt ved deres bopæl. Derudover har vi en målsætning om, at vi skal have mindst 6.500 speciallæger i almen medicin i senest 2035. Det er en stigning på ca. 43 pct. Den nyhed glæder jeg mig til at fortælle videre til alle på Lægemødet om lidt.
 
Vi skal skabe mere lighed i sundhed i Danmark, og det her er et stort skridt i den rigtige retning 💪
 
Tak til alle partierne for at bakke op om, at vi kan give vores sundhedsvæsen et løft til gavn for patienter, pårørende og medarbejdere. Nu glæder jeg mig til at komme i gang med arbejdet.
 
Rigtig god fredag til jer alle ❤️

Seneste opslag

Facebook og Twitter