Løft af fødeområdet

16-05-2022
Billede, der viser gravid kvinde og mand, der holder en baby
Alt for længe har forholdene for vores fødende ikke været gode nok. Der har været brug for et løft, og det kommer nu.
 
Til både de fødende, familierne, jordemødrene og alle jer andre medarbejdere på fødeafdelingerne: I har fortalt om et fødeområde i en stærkt kritisk situation. Hvor medarbejdere flygter. Og hvor de fødende ikke får den trygge og gode fødsel, som er så vigtig
 
Derfor har I efterlyst et løft af hele området. Nu kommer det. Flere medarbejdere. Rettigheder til de fødende. Bedre arbejdsforhold.
 
Sammen med partierne bag Finansloven sikrer vi nemlig nu, at alle førstegangsfødende har ret til to dages barselsophold eller et hjemmebesøg dagen efter udskrivning, hvis man i stedet vælger at tage hjem inden for de første 24 timer. Det er aftalepartiernes klare holdning, at retten skal udvides til at gælde alle fødende. Det skal vi tale videre om i 2024.
 
I dag kan alle nybagte mødre få telefonisk ammerådgivning døgnet rundt i op til 7 dage efter fødslen. Men med vores aftale styrker vi tilgængeligheden, så forældre kan få svar på spørgsmål om amning uden for almindelige arbejdstider og i weekenden. Og vi indfører et pilotprojekt med udvidet ammerådgivning af sundhedsplejen med mulighed for videokonsultation.
 
Og så er det selvfølgelig helt afgørende også at kigge på rekruttering. Vi er enige om, at der skal mere end 100 flere ansatte målt i årsværk på fødeafdelingerne. Det kan for eksempel være jordemødre, der vender tilbage til faget efter at have forladt det, eller flere der går fra deltid til fuldtid.
 
Alt i alt må jeg bare sige, at det her er et vigtigt skridt for at sikre den tryghed og nærhed, der er så vigtig for familierne, når de får nye medlemmer. Og for sundhedspersonalet er det så vigtigt med tid til at yde den omsorg og faglighed, som de gravide og fødende har brug for.

Seneste opslag

Facebook og Twitter