Besøg på Leiden University Medical Center

24-06-2022
Billede af Magnus Heunicke sammen med Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, der ser, hvordan en e-konsultation foregår
Noget af det jeg elsker allermest ved jobbet er at få lov til at besøge inspirerende arbejdspladser i det danske sundhedsvæsen, og af og til får jeg også muligheden for at blive klogere på indretningen af sundhedsvæsenet i andre lande.
 
I dag var jeg med H.K.H Kronprinsesse Mary på besøg på Leiden University Medical Center, som er et moderne forskningshospital.
 
Besøget var en del af et stort erhvervsfremstød i Nederlandene sammen med Kronprinsparret med fokus på smarte og grønne løsninger inden for energi- og sundhedssektoren.
 
På hospitalet fik vi en rundvisning af dygtige medarbejdere og forskere. Og vi mødte børn der er indlagt på børnehospitalet og deres familier.
 
Vi oplevede også, hvordan digitale løsninger kan være med til at rykke behandlingen væk fra hospitalet og helt ud til patienterne. �Som for eksempel i form af E-konsultationer mellem læge og patient, hvor Kronprinsessen og jeg var med til en konsultation med en dansk patient hjemme i Kerteminde fra hospitalet i Leiden. Især når det handler om sjældne sygdomme, er det vigtigt at kunne samarbejde med eksperter fra hele Europa om de bedst behandlingsmuligheder. Et fantastisk eksempel på, hvordan sundhedsvæsenet rykker direkte hjem i stuen – endda også på tværs af landegrænser.
 
Vores sundhedsvæsen skal være der for patienterne. Det handler om at give medarbejderne de bedste muligheder for at løfte opgaverne til gavn for og tæt på patienterne - uanset om det er børn eller voksne.
 
Patienter på en skærm

Seneste opslag

Facebook og Twitter