En uge med genåbning uden restriktioner

06-02-2022
Vintergække
Jeg fandt de her små søde vintergækker, der skyder op i ly af små træer og buske i vores have. Som et bud om at foråret uundgåeligt er på vej.
 
Vi er snart en uge inde i den fulde genåbning uden restriktioner, og selv om sæsoneffekten først ser ud til at slå ind i marts, er her alligevel nogle interessante og opløftende tal for udviklingen i Danmark:
 
Det fald, vores eksperter havde beregnet ville komme i starten af februar, er nu en realitet for særligt de yngre aldersgrupper i Region Hovedstaden og Region Sjælland.
 
Særligt i Region H kan vi se et fald i mange aldersgrupper, også de voksne. Men vest for Storebælt har vi stadig nogle stigninger, som vi holder øje med. Opgaven er stadig, at vi skal være ekstra opmærksomme på ikke at tage smitten med ind til vores familier og pårørende i risikogrupperne.
 
Mange af dem er heldigvis vaccineret med det 3. stik, når man ser på aldersgruppen 65 år og derover er vi i Danmark helt oppe på 94 procents opbakning til boosteren. En kæmpe årsag til at vi kunne fjerne restriktionerne, så tak for det.
 
Mange udenlandske medier har rapporteret fra Danmark den sidste uge, og netop vores høje vaccinationstal har gjort indtryk, når der er blevet rapporteret om den danske genåbning
.
Vi har stadig mange indlagte med en positiv coronaprøve, men en del af dem er indlagt af andre årsager, og vi har styr på antallet af patienter med alvorligt forløb. På intensiv har vi nu i en uge haft mellem 25-35 patienter med covid-19, og af dem er 12 patienter i respirator.
 
Det er hårde forløb, så derfor gode tanker til dem, deres pårørende og personalet, der er der døgnet rundt for dem.
 
Tallene er på et niveau, hvor vi kan konkludere, at vi stadig ser den vigtige afkobling mellem høje smittetal og indlæggelser.
 
Vi har stadigvæk et meget stærkt overblik over hvilke undervarianter, der bevæger sig her og smitter den danske befolkning. Undervarianten BA.2 er den dominerende variant i Danmark. Den er mere smitsom end BA.1, viser dansk studie, men de er begge Omikron.
 
80,9% af befolkningen er færdigvaccineret, og 61,1% af befolkningen har fået tredje stik. Netop vaccination og revaccination er stadig den afgørende grund til, at corona ikke er samfundskritisk sygdom i Danmark.
 
Og husk det nu: Vaccination nedsætter risiko for indlæggelse med 75%.
 
God søndag til alle.

Seneste opslag

Facebook og Twitter