Sundhedstilbud med høj faglighed tættere på

27-10-2021
Danmarkskort med teksten: Regeringen foreslår placering af 13 nærhospitaler fordelt i alle fem regioner
De kommende år vil flere få behov for behandling af kroniske sygdomme. Derfor er der brug for sundhedstilbud med høj faglighed tættere på.
 
Mange danskere har langt til sygehuset. Og ca. 600.000 bor i lægedækningstruede områder. Hvis du bor i Nakskov ligger det nærmeste sygehus ca. 60 km væk. Hvis du bor i Nyborg, er der ca. 30 km til sygehuset i Odense.
 
🏥 Regeringen vil oprette op til 20 nærhospitaler fordelt i alle fem regioner. Nærhospitalerne vil tilbyde behandlinger, som kan løses tæt på borgeren uden at gå på kompromis med kvaliteten. Her kan man fx få taget røntgenbilleder og blodprøver eller komme til jordemoderkonsultation. Vi foreslår, at den konkrete placering af 13 af nærhospitalerne bliver Nykøbing Mors, Skagen, Tarm, Skive, Grenå, Tønder, Fredericia, Nyborg, Kalundborg, Nakskov, Næstved, Helsingør og Frederikssund. Vi vil oprette en nærhospitalspulje på op til 4 mia kr. Endelig placering og fordeling sker ved, at regioner og kommuner ansøger om midler til at etablering.
 
🩺 Vi skal have bedre lægedækning. For det første vil vi indføre praksispligt og styrke fordelingen af læger under speciallægeuddannelse. For det andet vil vi have særligt fokus på de områder af Danmark, der oplever problemer med lægemangel. Regeringen foreslår at fremme de såkaldte licensklinikker. Det giver lægen mulighed for at fokusere på lægearbejdet, imens regionen tager sig af rammerne og det administrative arbejde.
 
🚑 Vi ved, hvor vigtigt det er, at hjælpen kommer hurtigt, hvis vi rammes af en alvorlig skade. Derfor vil vi styrke det danske akutberedskab med 5-10 nye ambulancer, akutlægebiler eller akutbiler. De skal gøre en forskel i dele af landet, hvor responstiden er lav. Regeringen vil også styrke de kommunale akutfunktioner, så kommunerne i samarbejde med det øvrige nære sundhedsvæsen i endnu højere grad end i dag kan varetage akut opstået sygdom, som kræver observation og behandling.
Senere i år vil regeringen komme med et sundhedsudspil, som vi vil forhandle med partierne, så vi sammen kan løse de problemer, som mange oplever i sundhedsvæsenet.

Seneste opslag

Facebook og Twitter