Tak til generationer før os

15-10-2021
For 150 år siden, var der nogen, der rejste sig trodsigt i vrimlen. Som gjorde deres pligt og krævede deres ret. Kvinder og mænd, som kom fra fattige kår. De begyndte at stå sammen, og de skabte den bevægelse, som har dannet vores danske velfærdssamfund. Med brug for alle og hvor vi hjælper hinanden, når vi snubler.
 
De første 150 år fejrer vi i dag. Og i min ungdom var Poul Nyrup statsministeren, der bekæmpede ungdomsarbejdsløsheden og fik alle med. I dag bruger han al sin tid på at hjælpe unge med psykiske problemer. Og han er stadig en kæmpe inspiration for mig. Tak Poul for din utrolige kraft og konstante energi i det, der er det vigtigste for os mennesker. At få alle med.
 
Så uanset om du aldrig har stemt socialdemokratisk eller om du altid gør det: Det kan ikke benægtes, at vores danske samfundsmodel først og fremmest er præget af Socialdemokratiet. Både med sine fejl og sine store fordele.
 
Generationer før os har arbejdet for at bekæmpe fattigdom, sikre ordentlige forhold, altid med fokus på at vores børn skal have bedre vilkår og muligheder end os selv. Og altid i viden om, at man skal være solidarisk med dem, der har det sværere end dig selv.
 
Tak til generationer før os. Pio, Stauning, Buhl, Hedtoft, HC Hansen, Kampmann, Jens Otte Krag, Anker, Svend Auken, Poul Nyrup, Lykketoft, Helle Thorning og Mette Frederiksen. Nu er det vores tur til at løfte opgaven.
 
Vi står på skuldrene af jer. Og vi ved, at de største resultater og vigtigste sejre stadig ligger foran os. ♥️🌹

Seneste opslag

Facebook og Twitter