Den sidste spurt

10-03-2021
Morgensol
Morgensol. Det første, jeg gør, er at tjekke tallene for nattens arbejde i laboratorierne med test. Så sætter jeg havregrød over til vores piger og laver kaffe, mens jeg får tal for aktiviteten på vores sygehuse. Får tal for vaccine: Vi er meget tæt på at have givet første stik til 10 pct af befolkningen nu. Tjekker udviklingen i udvalgte lande i Europa.
De her muterede varianter har vi styr godt på i Danmark. Imens kan vi se at smitten stige mange steder derude, aktuelt et større udbrud omkring Oslo, men også i Finland, Tjekkiet og Slovakiet har de nye restriktioner og nogle steder nødretstilstand pga stigende smitte og indlæggelsestal. Alle steder er det B117, der viser tænder. Vores naboer i Sverige mener, de er på vej ind i en omfattende 3. smittebølge.
I Danmark holder vi smitten i skak, og vi slår hårdt og hurtigt ned på lokale udbrud, når vi finder dem i lokalområderne, før de spreder sig i byerne.
Hele verdens kamp mod coronavirus, som ellers har varet længe nok, er blevet sendt ud i forlænget spilletid pga de her muterede varianter. Jeg ved at vi alle vil have åbnet hele samfundet op så hurtigt som muligt. Men det vil være ubærligt, hvis smitten dette forår, hvor vi er så tæt på målstregen, kommer ud af kontrol i Danmark med indlæggelser, senfølger og overdødelighed.
Så vores opgave er at åbne kontrolleret og holde fast i epidemikontrollen. Det er få uger endnu, der afgør, om vi kommer igennem og får vaccineret. Tak for forståelsen og hjælpen til alle. Jeg ved, der er hårdt. Men vi kommer igennem det her sammen. Lige den sidste spurt, venner.
 
 

Seneste opslag

Facebook og Twitter