De første invitationer til vaccination til de 16-årige

20-05-2021
Vi har i dag, den 20. maj 2021, uploadet de første invitationer til vaccination til de 16-årige.
 Der kan dog gå op til 24 timer, før de lander i e-Boks, og op til en uge, før alle regioner er med (Region H er først), men der er trykket send på de første invitationer til ungdommen.
 
I den anledning vil jeg gerne sige et par ord netop om vacciner til den danske ungdom:
 
Samfundet åbner, og vi kan omgås hinanden igen. I er tilbage i skole, på ungdomsuddannelse, og til fritidsaktiviteter sammen med vennerne. Vi er alle sammen ved at være tilbage til en hverdag, der ligner den, vi kender og har savnet. Vi er der ikke endnu, men det går fremad. Det er dejligt for os alle sammen, men logisk nok er det desværre også en fordel for virus, fordi den så får nemmere ved at sprede sig.
 
Det er forventeligt, så det er ingen overraskelse, st vi så småt kan se det på de daglige smittetal. Det har vi planlagt efter, og vores smitteopsporing, test mm hjælper os igennem.
 
Vi finder i øjeblikket 317 smittede ud af 100.000 blandt de 15-19 årige. Og blandt de 20-24 årige er tallet 275 smittede pr. af 100.000. Lige nu er smitten altså højest blandt de yngre generationer. Det er der flere årsager til. Én af dem er, at den ældre del af befolkningen er i gang med vaccination.
 
Derfor er det godt, at vi nu kan starte vaccinationsudrulningen blandt de yngre generationer. Vi fortsætter samtidig med vaccinationen fra toppen efter alder, men nu tilføjer vi altså den unge målgruppe i udrulningen.
 
Vaccination af jer unge skal være med til at sikre, at I får en mere genkendelig hverdag. Hvor skoleklasser ikke sendes hjem, eller hele fodboldholdet skal gå i isolation, fordi smitten bryder frem. Langt størstedelen af os trives ikke i isolation – væk fra venner og fællesskabet. Vaccinerne skal sikre en mere normal hverdag, hvor vi kan omgås hinanden problemfrit igen. Det fortjener særligt jer unge!
 
For hvis der er noget, der har gjort mig stolt under denne her epidemi, så er det den solidaritet, som rigtig mange danskere har udvist. Men jeg vil særligt fremhæve de yngre generationer.
 
I har i stor stil ladet jer teste. I har holdt afstand, sprittet hænder og iført jer mundbind. I har haft hjemmeundervisning, og I har begrænset jeres omgangskreds. I har hjulpet med at passe på vores ældre, jeres bedsteforældre, og vores sårbare under denne her historiske og fuldstændigt ubegribelige pandemi, som vi har levet under.
 
Jeg er imponeret. Og jeg ved godt, at man kun har én sommer, hvor man er 16 år. En gang, hvor man får svendebrev eller bliver student. Og der er en hel generation af unge, som står foran for første gang at opleve de lyse nætter efter en fest, den store frihed ved at cykle afsted sammen med venner til sport eller hygge og opbygge det tætte kammeratskab, som for mange af os varer hele livet.
 
Tak til alle jer, der hver dag gør en indsats for, at vi kan holde epidemien under kontrol. Vi har trukket kæmpe veksler på jer. Nu er det jeres tur i vaccinekøen.

Seneste opslag

Facebook og Twitter