Indvielse af Nyt Hospital Herlev med H.K.H Kronprinsesse Mary

02-06-2021
Indvielse af Nyt Hospital Herlev
I dag havde jeg æren og fornøjelsen af at indvie Nyt Hospital Herlev sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary, Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Borgmester i Herlev Kommune Thomas Gyldal og Hospitalsdirektør på Herlev og Gentofte Hospital Anne Jastrup.
 
Projektetet om Herlev og Gentofte Hospitals nye tilbygning har stået på i mere end et årti. I dag indviede vi både en ny akutmodtagelse og et nyt Kvinde-Barn-Center. Her vil vores dygtige læger i fremtiden modtage patienter i trygge og moderne omgivelser.
 
På akutmodtagelsen vil speciallæger være i front, så vi hurtigt kan få diagnosticeret og behandlet patienterne. Afdelingen vil være indrettet med røntgenudstyr, MR-scanner, CT-scanner og et specielt rørsystem, der sikrer hurtigere svar på blodprøver. På den måde har lægerne de nødvendige redskaber lige ved hånden, når diagnosen skal stilles. Det betyder, at patienterne i sidste ende kan komme hurtigere hjem igen.
 
Den nye tilbygning rummer knap 300 nye enestuer. Det er et kæmpe kvalitetsløft for alle patienter. Og særligt også for de fødende kvinder, der inden længe vil tage sengene i brug på det nye Kvinde-Barn-Center. Med enestuer sikrer vi den fred og ro, som en familie har brug for, når de skal byde en lille ny velkommen til verdenen.
 
Sundhedsvæsenet er og skal være kernen i det danske velfærdssamfund. I Danmark har vi et sundhedsvæsen i verdensklasse, og det skal vi fortsætte med. Rundvisningen på Nyt Hospital Herlev i dag viste virkelig, at fremtidens sundhedsvæsen er kommet til Herlev Hospital. Kæmpe tillykke til alle, der har arbejdet benhårdt for at få projektet i mål, og kæmpe tillykke til alle de patienter, der nu vil modtage behandling i de her nye imponerende rammer.

Seneste opslag

Facebook og Twitter