Ændringer i ministeriet

21-01-2021
Magnus Heunicke
Døgnet har kun 24 timer. Og jeg må være ærlig og sige, at corona også i månederne fremover kommer til at kræve al min vågne tid. Derfor laver vi i regeringen en ændring af ressort-fordelingen. Jeg overlader ældreminister-opgaven til min gode kollega Astrid Krag, og så er jeg udelukkende sundhedsminister på fuld tid.
 
Jeg har været utrolig stolt over at være ældreminister. Stolt over at være den ældreminister, der fik vaccineret vores plejehjemsbeboere først. Og ikke mindst stolt over de mange medarbejdere, der hver dag gør en kæmpe forskel med høj faglighed, varm omsorg og stor værdighed.
 
På ældreområdet findes også mange problemer. Der er sager, hvor skjult kamera afslører rystende og helt uacceptable forhold. Der er nedskæringer, som aldrig skulle være ført ud i livet. Og der er ældre og pårørende, som står magtesløse tilbage.
 
Derfor er der behov for at vi fortsætter og styrker oprustningen af vores ældrepleje. Det er den generation, vi kan takke for, at vi har så godt et samfund. Derfor skylder vi dem bedre forhold, flere medarbejdere, mere faglighed og værdighed.
 
Det arbejde er i gang sammen med bla Ældresagen, FOA og KL. Ligesom vi som den første regering i mange år arbejder med at pengene skal følge med, når der bliver flere ældre i kommunerne. De årlige nedskæringer må og skal stoppe.
 
Tak for tilliden og samarbejdet til alle på hele ældreområdet. Jeg ser frem til et stærkt samarbejde med Astrid Krag om ældreområdet bla i den kommende sundhedsplan.
Men lige nu er det fuldt fokus på corona. Og bagefter sundhedsreform og 10 års plan for psykiatri.
  
 
 
 

Seneste opslag

Facebook og Twitter