Nyeste tal fra morgenstunden

08-01-2021
Magnus Heunicke med mundbind
Godmorgen, jeg er på vej på arbejde og sidder og tjekker vores nyeste morgental. Der er to gode nyheder og en dårlig. De gode først: 
1. Danmark ligger i spidsen blandt alle EU-lande, når det handler om at få de leverede vacciner taget i brug. I dag får vi rundet en milepæl, som jeg har set frem til: Om nogle timer har vi nået, at samtlige beboere på vores plejehjem er blevet tilbudt vaccinen. Et vigtigt skridt fremad for at beskytte vores mest udsatte. Vi kan se, at vi har en rekordhøj deltagelsesprocent, tak til de ældre og medarbejderne for at gå foran og vise os alle vejen ud af pandemien. Det er så flot.
Men vi skal stadig passe godt på de ældre, og ikke mindst skal vi passe godt på personalet på plejehjemmene. Derfor fordobler vi nu den systematiske testindsats med PCR-test på plejehjemmene - den mest sikre testmetode i dag.
 
2. Tiltagene virker, og vi kan se, at vi har tøjlet smittekurverne. Derfor er det helt afgørende, at vi alle holder fast nu. Meget vigtigt: Ingen må tolke at smitten går ned som et signal om, at vi skal slippe grebet og bløde op på vores efterlevelse af restriktioner og anbefalinger. Vi må og skal længere ned i smittetal og antal indlagte. Fra i dag gælder derfor det 2 meters afstandskrav, fordi vi nu skal stå sammen om at få banket smittetallene ned.
 
3. Og endelig den dårlige nyhed: Vores sekventeringer viser, at den britiske muterede virus stadig er i vores samfund. Og selv om de generelle smittetal begynder at gå ned, gælder det ikke for den engelske variant. Den fortsætter med at brede sig neden under i vores daglige smittetal. Den er nemlig som bekendt mere smitsom end de varianter, vi har haft hidtil. Derfor vil den på et tidspunkt i løbet af februar blive den dominerende virus i den danske epidemi, og vores opgave er kort og godt, at den skal have så lidt kraft som muligt i sig, når den tager over. Derfor har vi nu i de her hårde januaruger et vindue til at få de smittetal banket ned.
 
Vi fortsætter arbejdet. God dag til alle.
 

Seneste opslag

Facebook og Twitter