Godmorgen fra en tidlig mørkegrå januarmorgen 2021

04-01-2021
Magnus Heunicke på vej på arbejde, tidligt mandag morgen
Godmorgen her fra en meget tidlig og meget mørkegrå januarmorgen 2021.
Morgenmad med pigerne, der er klar til hjemmeundervisning, en kop kaffe til mig, og nu er jeg er på vej afsted til ministeriet. 2021 kræver meget af os allesammen, men jeg er sikker på, vi kan komme trygt igennem de her første kritiske måneder, når vi handler hurtigt og vi alle gør, hvad der skal til.
 
Jeg har indkaldt partierne til møde i covid-følgegruppen her til formiddag. Partierne skal have den seneste update om det, vores sundhedsmyndigheder har af ny data om udbredelsen af den særligt smitsomme, engelske virusvariant cluster B.1.1.7 i Danmark og Europa.
 
Det er en virusvariant, der er muteret til at smitte 50-74 procent mere end de allerede kendte virusvarianter. Derfor er det Seruminstituttets vurdering, at den vil udkonkurrere de andre virusvarianter på et tidspunkt. Også i Danmark. Og derfor vil den også kunne betyde stejlere epidemikurver og et højere toppunkt.
 
Det kræver kort sagt endnu mere af os at holde smitten under kontrol. Det gælder os allesammen.
 
Danmark er et af de lande, der sekventerer flest prøver. Derfor kan vi følge udviklingen tæt, og selv om tallene stadig er forholdsvis små, så kan vi se en tydelig tendens: Smitten med den engelske variant cluster B.1.1.7 er i Danmark, og den stiger dag for dag. Lad os holde den nede, så vi har vaccineret flest muligt i risikogrupperne og vores samfundssmitte er så lav som muligt, når den får fat.
 
Tak for din indsats. Den gør en forskel.
 

Seneste opslag

Facebook og Twitter