Omikron tager over

13-12-2021
omikron

SSI har lavet deres første beregninger for fremskrivningen af omikrons udvikling i Danmark. OBS: Beregningerne er fortsat behæftet med stor usikkerhed. Men de giver en indikation af, hvilken tid vi går i møde. Her er en graf, der tydeligt beskriver den forventede udvikling i Region Hovedstaden.

Beregningerne viser, at vi forventeligt ser ind i betydelige smittestigninger frem mod jul. Forventeligt bliver omikron den dominerende variant i region H inden for de næste dage. Omikron fylder mest i Region Hovedstaden, men med vores viden om varianten, så forventer vi at se samme udvikling i resten af landet. Det er naturligvis alvorligt, og det er derfor, vi arbejder på højtryk for at få beskyttet så mange som muligt med 3. stik.

Læs SSI’s risikovurdering her. Omikron tager over

Og bemærk venligst stadig, at fremskrivningerne er behæftet med betydelig usikkerhed. Meget afhænger bla af hvor godt vi lykkes med vores 3. stik strategi. 

Og en stor tak til vores dygtige forskere hos Statens Serum Institut og alle, der hjælper dem med viden og udregninger. Vi har et stort hold i gang, og i en verden med flere spørgsmål end svar om omikron, har vi brug for så meget viden som overhovedet muligt.

Seneste opslag

Facebook og Twitter