Finansloven giver sundhedsvæsenet et løft

10-12-2021

Så er vi kommet i mål finansloven, og med den giver vi sundhedsvæsenet et tiltrængt løft.

Det skal være trygt at føde i Danmark, og der skal være tid til nærvær på fødegangene. Derfor afsætter vi over 100 mio. kr. om året i 4 år. I alt 475 mio. til fødsler.

Vi afsætter 820 mio. kr. over fire år til gratis tandpleje for de 18-21 årige. Det er en udvidelse af vores velfærd og et stort løft. Problemer med tænderne giver større risiko for dårligt helbred senere i livet.

Mange unge stopper med at gå til tandlægen for bl.a. for at spare penge. Nu får de årgange et gratis tilbud, vigtigt i bekæmpelsen af ulighed i sundhed.

Derudover gør vi noget ved rekrutteringen af personale til sundhedsvæsenet. Vi afsætter som en del af vinterpakken 23 mio. kr. til at reducere puklen af ansøgninger fra bl.a. udenlandske læger og sygeplejersker, som søger om at kunne arbejde i Danmark.

Derudover viderefører vi Nationalt Videnscenter for Hovedpine med 2 mio. kr. om året fra 2022-2024.

Og vi afsætter også 5 mio. kr. om året fra 2023 til 2025 for at styrke hjælpen til børn, som er pårørende til alvorligt syge forældre.

Tak til SF, Radikale, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Alternativet for gode aftaler, der løfter sundheden i Danmark

Læs mere om finansloven her. 

Seneste opslag

Facebook og Twitter