Flere får tilbudt gratis influenza-vaccination

31-08-2021

Myndighederne udvider i dag gruppen af personer, der får tilbud om gratis influenza-vaccination. Det er muligt, fordi vi i Danmark har mere end fordoblet vores indkøb af influenzavacciner, netop for at kunne forebygge. I alt 2,5 mio. doser er nu reserveret til Danmark.

Influenzasæsonen risikerer at blive ekstra hård, da der ikke var en sæsoninfluenza i vintersæsonen 2020-2021. Det vi gør nu er rettidig omhu. SST anbefaler, at sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere, borgere over 65 år og børn på 2-6 år bliver vaccineret.

Det er nyt, at de yngste også tilbydes vaccination mod influenza. Tilbuddet forventes at kunne bremse influenzasmitten markant hos børnene samt forebygge sygdom i familierne. Vaccination mod influenza til børn gives med næsespray, og der er tale om et gratis og frivilligt tilbud.

Samtidig tilbydes borgere over 85 år en såkaldt højdosis vaccine, så de er ekstra godt beskyttet. Også personer med et BMI mellem 35-40 tilbydes nu en gratis influenzavaccination. De ekstra doser ruster os til at øge tilslutningen fra 75-95 % for de udvalgte målgrupper.

Læs mere om den faglige baggrund her. Og hvis du kender nogen familier i målgruppen, så sig det gerne videre. Tak Handshake

 

Seneste opslag

Facebook og Twitter