Det gør mig ondt

13-09-2020

Det gør ondt at se de her billeder, at høre de ord blive sagt til en kvinde, der står fuldkommen hjælpeløs og prøver at forstå. Det er helt ubærligt.

Lad mig sige det, så det ikke kan misforstås: Sådan en opførsel har ingen plads i vores ældrepleje. Og vi kan konstatere, at eksemplerne på uværdig og forrået kultur er mange. Alt, alt for mange.

Der skal reageres med konsekvens, når sådan noget sker. Det er, som jeg forstår det, også sket i den her konkrete sag. Det manglede bare.

Men det efterlader mange, både ældre og pårørende, med en forståelig utryghed og en grundlæggende angst: Kan det ske for os? Vi er forpligtet til at bygge vores ældrepleje op, sætte en klar kurs for faglighed, omsorg, nærvær, værdighed.

Og så vil jeg også gerne sende en hilsen til alle jer titusindvis af Sosu-medarbejdere, som hver dag og nat er der for vores ældre, ser dem som de mennesker, de er. Som bruger jeres faglighed med omsorg og værdighed: Det er jer, vi skal bygge på, når vi sammen skal bygge den danske ældrepleje op i en ny retning. Kom med jeres erfaringer. Det, der virker, og det, der ikke gør det.

Vi skal have alt på bordet, og så skal der ryddes ud og bygges op. Det arbejde satte vi i gang efter TV2-dokumentaren i sommer. Den her rystende historie viser, hvor vigtigt, det er.

Klik på billedet nedenfor og se "Sosu-hjælper filmede og delte video af demensramt kvinde: - Er du skør eller hvad?"