Debat om finansloven - vi går ikke på kompromis med sikkerheden - vi afsætter midler til indkøb af kommende corona-vacciner til Danmark

08-09-2020

I dag debatterer folketinget finansloven, og her i sundheds- og ældreministeriet forbereder vi os på et væsentligt element:

Vi afsætter nemlig midler på finansloven til at indkøbe de kommende corona-vacciner hjem til Danmark.

Der er tale om et betragteligt beløb, og vores strategi er at satse på flere heste, al den stund, at det ikke på nuværende tidspunkt er klart, hvordan udviklingen vil foregå blandt de førende globale producenter. Der er et kapløb i gang, og her skal vi placere os klogt.

Der ligger derfor et kæmpe arbejde bag, både i Danmark, sammen med vores europæiske og nordiske kolleger og med at sikre, at vaccinerne gennemgår den mest grundige kvalitetsgennemgang, før de introduceres til Europa og Danmark.

Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, og også derfor er det nødvendigt, at vi i finansloven afsætter tilstrækkeligt midler, således at vi kan gå med livrem og seler.

Det gælder den danske befolknings sundhed og sikkerhed, og det gælder vores mulighed for som samfund at vinde over pandemien.