En hilsen fra Rikke Linding Fredberg i Belgien

25-10-2020

Der kommer en hel del hilsener fra danskere i udlandet i de her dage.

Jeg vil gerne dele den her opdatering fra Rikke Linding Fredberg i Belgien. Hun bor i et af verdens hårdest ramte lande lige nu.

Som Rikke så rigtigt skriver, så kan man ikke sammenligne situationen i Danmark med hvad de oplever i Belgien lige nu. Eller i Tjekkiet eller Spanien eller et af de andre hårdt ramte lande.

Men vi kan bruge det til at handle i tide. Al erfaring med den her pandemi siger os, at de lande og de befolkninger, der venter med at handle af den ene eller anden årsag, de får overfyldte hospitaler, de får alvorlig overdødelighed og de må igennem voldsomme nedlukninger af hele samfund.

Derfor handler vi. Derfor sætter vi ind med de nye restriktioner, vi præsenterede i fredags. Og derfor beder jeg alle om hjælp til, at vi får knækket smittekæderne i vores samfund nu.

Lad os passe på hinanden. Alle sammen.

Du kan læse Rikke Finding Fredbergs opslag nedenfor.

Rikke Linding Fredbergs opslag på Facebook:

Hej fra Corona-land

Det er år og dag siden, jeg sidst havde noget på hjerte. Det har jeg i dag.

Jeg kan forstå, at nogle er utilfredse og har svært ved at se pointen med de nye og langvarige restriktioner, den danske regering i dag har indført. Det forstår jeg godt. Jeg er også selv pissetræt af at være begrænset i min bevægelsesfrihed og mit sociale liv. Nu på 8. måned i et fremmed land.

Men jeg håber virkelig, at I vil trække i bremsen, mens tid er. Her i Belgien ramte smittetallene for en måned siden et niveau, der ligner det, Danmark oplever nu. Dengang nølede politikerne med at lave restriktioner, og de restriktioner, der kom, var fragmenterede og svære at følge. Desværre viste den tilgang sig at være fatal. I dag viste smittetallene svimlende 16.000 for det seneste døgn. Vel at mærke for et land, hvis befolkning kun er dobbelt så stor som Danmarks. Alle, jeg kender, er enten selv smittede eller kender nogle, der er. Det føles utrygt at gå uden for en dør, og alt er lukket ned.

Ingen - heller ikke politikerne - er herrer over den her virus. Det eneste, vi kan gøre, er at prøve at begrænse dens konsekvenser, indtil den ikke er her mere.

Jeg ved godt, at man ikke 1 til 1 kan sammenligne situationen i Belgien med den i Danmark. Og jeg prøver ikke at være bedrevidende: Men jeg tror altså virkelig, at det er godt, at Danmark reagerer, før det er for sent. Også selvom det er pissetræls.

Det var bare det.