God morgen her 1. december

01-12-2020

Jeg er på vej ind på job, og jeg er fuld af kampgejst. Sammen kan vi slå den virus og holde den nede, indtil vi har de vacciner.

Smittetallene er for høje her i København og i en række af de kommuner, der ligger i større eller mindre afstand i forbindelse med hovedstaden.

Derfor vil vi i dag fortælle om en række nye, skærpede tiltag, som vores sundhedsmyndigheder anbefaler skal til i præcis det område. Det er skræddersyede tiltag, der sætter ind ift de aldersgrupper, aktiviteter og geografiske områder, hvor der lige nu er for lange smittekæder og hvor smitten spredes. Tiltagene er drøftet med alle folketingets partier, erhvervslivsorganisationer og senere mødes jeg virtuelt med borgmestrene i kommunerne om samarbejdet.

Mange af os har smitten inde på livet nu hos familie og venner. Nogen har måske oplevelsen af, at der er en mild sygdom. Det er desværre meget mere nuanceret. Vi kan se, at der er overdødelighed i landene omkring os, vi har mange indlagte på vores sygehuse og vi ved, at smittekæderne i sidste ende rammer vores ældre og sårbare, hvis ikke vi får dem brudt.

Derfor en indtrængende appel fra mig: Hjælp dig selv og dine medmennesker. Følg anbefalingerne. Overhold din isolation, hvis du er smittet. Husk afstand, mundbind, afspritning mm.

Vi kommer kun igennem det her sammen.

Og lige en opdatering fra min familie: Nu er alle uden for smittefare igen, og der er gået den tid efter coronasmitte, som myndighederne anbefaler. Dejligt at være sammen alle fire igen ❤️

God 1. december til alle. Vi kan gøre det her.