Op om morgenen. Frem med pilleglasset

27-08-2020

Op om morgenen: Frem med pilleglasset og snup to smertestillende. Afsted på job, i frokostpausen to piller til.

Sådan er der mange, der har det, for at komme igennem hverdagen. Alt for mange.

Og belastningen er skævt fordelt Tallene taler deres tydelige sprog, når man måler på behovet for smertestillende medicin:

Blik & Røraebejderforbundet: 73 procent
Fødevareforbundet NNF: 64 procent
Malerforbundet: 75 procent
Dansk Elforbund: 62 procent

Befolkningen i gennemsnit: 34 procent.

Vi kan se sort på hvidt, at mange i hårde job må tage piller for at klare hverdagen uden for mange smerter. Og det er lige så klart: Dem, der har været længst på arbejdsmarkedet, tager mest medicin for at klare hverdagen.

Derfor har fire fagforbund dannet Alliancen for værdig tilbagetrækning. Fordi alle fortjener at kunne trække sig værdigt tilbage, efter at have ydet sit i mange år på arbejdsmarkedet.

Bag alliancen står Fødevareforbundet NNF, Blik & Rør, Dansk El-forbund og Malerforbundet.

Tak for jeres og mange andres indsats for at sikre bedre vilkår for dem, der har været længe på arbejdsmarkedet. Det er kun retfærdigt, at de får bedre muligheder for at trække sig lidt tidligere tilbage, så de også kan få nogle gode år som seniorer.

Et godt arbejdsliv og et godt ældreliv hænger sammen. Det er baggrunden for, at vi i regeringen har lagt et forslag frem, der giver ret til tidligere pension til dem, der har været længst på arbejdsmarkedet. Forhandlingerne er i gang, og vi går efter at skabe en model for tilbagetrækning, der kort sagt er mere rimelig og retfærdig end de skævheder, vi ser i dag.

Fordi er samfund også skal måles på, hvordan vi behandler dem af os, der har været længst tid på arbejdsmarkedet.

......sammen med Fødevareforbundet NNF's forbundsformand Ole Dam Wehlast - Fødevareforbundet NNF

Graf, der viser, hvor mange der har haft behov for at tage smertestillende medicin - maleren, fødevarearbejderen, vvs'eren og elektrikeren, sammenlignet  med resten af befolkningen.
Graf, der viser, hvor mange der har haft behov for at tage smertestillende medicin - maleren, fødevarearbejderen, vvs'eren og elektrikeren, sammenlignet  med resten af befolkningen.