Godt gået Aarhus!

24-08-2020

Det betyder, at vi gradvist, forsigtigt kan åbne Aarhus mere op. Godt gået Aarhus!

Du kan se udviklingen i smitten i Aarhus de seneste 30 dage i grafen her.

Fra i morgen vil der derfor gradvist blive åbnet op for fysisk fremmøde på ungdomsuddannelserne i Aarhus, som jeg ved, at mange unge har glædet sig til. I første omgang åbnes der op for, at halvdelen af eleverne kan være til stede samtidig på ungdomsuddannelserne.

Antallet af smittede borgere er dog fortsat højt i Aarhus i forhold til indbyggertallet, og aldersgruppen 10-29 årige udgør i øjeblikket næsten 50% af de smittede. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at den fysiske tilstedeværelse på ungdomsuddannelserne begrænses, så det maksimalt er halvdelen af eleverne, der kan møde fysisk på skolen samtidigt.
Begrænsning gælder foreløbigt til den 4. september. Sundhedsmyndighederne følger fortsat udviklingen i Aarhus tæt, og sundhedsmyndighedernes øvrige anbefalinger om tiltag i Aarhus for at undgå smittespredning gælder fortsat. Sundhedsmyndighederne vil igen fredag d. 28. august 2020 vurdere situationen i Aarhus.

Det var status på situationen i Aarhus. Jeg vil også gerne give en status på situationen i resten af Danmark:

I løbet af de seneste syv dage er der bekræftede tilfælde i 78 af landets 98 kommuner. Myndighederne har særligt fokus på kommuner, hvor over 20 ud af 100.000 indbyggere inden for de seneste syv dag er konstateret smittet.

Vi kan følge smittens veje i vores samfund tæt, fordi vi tester bredt og massivt. Vi ved derfor præcist, hvor vi skal sætte ind lokalt med opsporing og isolation. Og når vi gør dét, så kan vi se, at de lokale tiltag virker – og smitten falder.

Lad os fortsat stå sammen, lad os huske på de gode vaner og redskaber, der virker. En for alle og alle for en.

Læs mere om udbrudshåndteringen i Aarhus og i Silkeborg Kommune