Billeder

Her findes en oversigt over de billedformater I skal anvende på jeres site, samt gode råd til, hvordan stockfotos anvendes.

Billedformater

Gennemgående på jeres website bruges billeder i 16 9 format. Dette format er 1920 x 1080 pixels, alternativt 1024 x 576 pixels, hvis det ikke haves i højere opløsning. Når alle billedstørrelser er samme format, vil eksempelvis en række af multi bokse flugte med hinanden som vist i eksemplet forneden.

Eksempel på forkert brug af billedstørrelser:

Kampagne Hero modulet

På udvalgte steder benytter vi Hero modulet i en særlig opsætning, hvor billederne står i højformat og hvor de lapper ind over hinanden. Modulet beskære selv billedet i uploader til at passe ind i rammerne. Men det er vigtigt at det I vil have i fokus er i center af billedet. Dvs. I skal stadig benytte 16/9 og I de anbefalede dimensioner som er beskrevet ovenfor. I mobil vil det bagerste billede forsvinde og det øverste billede vil gå i 16/9 derfor skal I fortsat benytte denne billedebeskæring på dette modul.

Billedstil

Billeder der benyttes på sitet skal være troværdige, virkelighedsnære og billeder og høj kvalitet. Reglen er hellere færre billeder af høj kvalitet end mange billeder der variere for meget i udtryk og kvalitet. Nøgleord er: Sundhed, Mennesker i alle aldre, hverdag, ærlighed, troværdighed, realisme, varme.

Eksempler:

Undgå generiske stockbilleder: