Vaccinationer

Forebyggelse af sygdomme gennem vaccinationer er et effektivt redskab til at sikre en god folkesundhed.

Influenzavaccination

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker, og som dukker op hvert år i vintersæsonen. Visse grupper kan have stor gavn af at blive vaccineret mod influenza og tilbydes derfor en vaccine gratis. 

Læs mere om influenzavaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Børnevaccinationsprogrammet

I Danmark anbefales det, at børn bliver vaccineret. I det danske vaccinationsprogram vaccineres der mod ti sygdomme. Børn, der følger vaccinationsprogrammet, er selv godt beskyttet mod sygdommene, men beskytter også andre børn ved at være vaccineret.  

Læs mere om børnevaccinationsprogrammet på sundhed.dk

HPV-vaccination

HPV (humant papillomavirus) er årsag til livmoderhalskræft, som hvert år rammer ca. 370 kvinder i Danmark. Halvdelen af kvinderne er under 45 år og hvert år dør ca. 100 kvinder af sygdommen. Virussen kan også føre til kønsvorter og andre typer kræft hos både kvinder og mænd, og derfor anbefales vaccination af både drenge og piger fra 12-års-alderen. 

Læs mere om HPV-vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Nye vacciner

Sundhedsstyrelsen vurderer løbende, om der er behov for at tilføje nye vacciner til børnevaccinationsprogrammet eller indføre midlertidige tilbud til befolkningen på baggrund en konkret sygdomstrussel.

Læs mere om Center for Vaccineforskning her