Skip navigation


ALDI

ALDI om partnerskabet og de initiativer der skal forhindre salg af tobak til børn og unge:

ALDI Danmark er en del af en mere end 100 år lang købmandstradition, hvor høj kvalitet og lave priser har været en af hovedårsagerne bag vores succes. I takt med, at virksomheden er vokset, er vores ansvar ligeledes vokset. Fra at være en enkelt købmandsbutik i Ruhrdistriktet i Tyskland, til at være en international virksomhed med aktiviteter i store dele af verdenen. Ansvarlighed er derfor i dag en afgørende og essentiel del af virksomhedsgruppen ALDI Nord, og dermed også ALDI Danmark. Vi ser det som en naturlig del af vores ansvar, at medvirke til, at børn og unge ikke kan købe tobak. Vi har naturligvis et direkte ansvar, i forhold til salg fra vores egne butikker, men som en del af partnerskabet, kan vi stå sammen med den resterende branche og sundhedsmyndighederne, om at løfte det fælles ansvar bag en kulturændring. Partnerskabet kan, i vores øjne, være med til at gøre en forskel, og derfor mener vi, det er vigtigt at deltage i.

De initiativer der er iværksat, fremgår endnu ikke af vores hjemmeside, hvorfor det nedenstående er beskrevet.

Allerede igangsatte initiativer, for at sikre at der ikke sælges tobak til børn og unge under 18 år: 

  • Alle nye medarbejdere, bliver undervist i, at tobak IKKE må sælges til personer under 18 år. Derfor skal der vises ID, hvis man er i tvivl om, at personen der ønsker at købe tobak, er under 18 år. 
  • Som en del af vores kasseinstruktion, der udleveres til alle kassemedarbejdere, fremgår reglerne for salg af tobak, samt proceduren for fremvisning af ID ved tvivl om personens alder. 
  • Hver gang tobak scannes i vores kasser, er der en auditiv samt visuel varsling, der skal gøre medarbejderen opmærksom på mulig fremvisning af ID. For at lette kontrollen af evt. ID, vil der på vores kasseterminaler, i medarbejderens display, fremgå seneste fødselsdato for salg af tobak (det vil sige dd. minus 18 år).

 


Sidst opdateret 17-11-2017

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |