Skip navigation


Andre forhandlere af lægemidler

Der er håndkøbslægemidler, der må sælges uden for apotekerne. Det kaldes "det liberaliserede sortiment".

Butikker uden for apotekervæsenet kan opnå tilladelse til at forhandle håndkøbslægemidler, når Lægemiddelstyrelsen finder det sundhedsmæssigt forsvarligt. Butikkerne skal almindeligvis føre et vist basissortiment. Basissortimentet omfatter bl.a. smertestillende midler og nikotintyggegummi. Dog er der mulighed for at opnå forhandlertilladelse, der alene omfatter lægemidler til behandling af gener ved rygeafvænning.

Nogle typer af håndkøbslægemidler kan også sælges fra andre godkendte forretninger - det gælder f.eks. naturlægemidler og vitamin- og mineralpræparater, der som udgangspunkt kan sælges i enhver forretning.

Uden for apotekerne må håndkøbslægemidler ikke sælges til børn under 15 år, og svage smertestillende lægemidler må kun sælges til personer på 18 år og derover.

Lægemiddelstyrelsen har godkendt ca. 3.000 butikker til at forhandle håndkøbslægemidler til mennesker.

Receptpligtige lægemidler må kun forhandles på apoteker. Der er dog mulighed for, at receptpligtige lægemidler til produktionsdyr kan forhandles af andre end apoteker. Dette kræver ligeledes en særlig tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.


Sidst opdateret 08-07-2016

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |