Skip navigation


Minister Magnus Heunicke på Twitter

Her kan du følge med, når sundheds-og ældreministeren kommenterer på sundheds- og ældreområdet.

Opslag fra den 27. november 2020

Vi fortsætter oprustningen

Der er et enormt setup, der er bygget op med testning i Danmark. Og vi fortsætter oprustningen. Er helt afgørende for epidemikontrollen og vores evne til at bryde smittekæder.
Stor tak til alle, der arbejder i testcentre og i laboratorierne hver dag.Opslag fra den 25. november 2020

Tak for rygstød til sygeplejerskerne

Tak for rygstød til sygeplejerskerne. Det er hårdt arbejde. Vi har brug for at skaffe jer flere kolleger. Og her og nu har vi brug for jer.

Dansk Sygeplejeråd


Opslag fra den 25. november 2020

Vaccinenyhed

DK er tiltrådt EU’s femte forhåndsaftale med CureVac om indkøb af vacciner. Aftalen med CureVac betyder for Danmark, at ca. 2.6 mio personer vil kunne blive vaccineret, hvis vaccinen godkendes efter grundig dokumentation for sikkerhed og effekt.Opslag fra den 24. november 2020

SSI har estimeret kontakttallet til 1

SSI har i denne uge estimeret kontakttallet til 1 i Danmark. Epidemien er dermed stadig på samme høje niveau i DK, men vi har den under kontrol. Største opmærksomhed er fortsat alle kommuner i og omkring hovedstadsområdet, hvor incidensen er på et højt niveau.

Graf over kontakttal

 Opslag fra den 21. november 2020

Smittekæderne især i Københavnsområdet

Behov for at vi får brudt smittekæderne især i Københavnsområdet, hvor seneste data viser, at vi har de længste smittekæder i Danmark. Afstand, sprit, mundbind.

Og vigtigt: Hold din isolation, hvis du er smittet eller i risiko for at være det. Tak.

Læs facebook opslaget fra den 21. november 2020, hvor du kan læse en længere opdatering for Hovedstadsområdet og på og omkring Vestegnen. Opslag fra den 19. november 2020

Vi er på risikoniveau 3

Her den nationale risikovurdering: Vi er på risikoniveau 3.

  • Fortsat høj smitte i Kbh og vestegnskommuner
  • Forekomst er stabil i Nordjylland og Sjælland, men stiger i andre regioner
  • Opmærksomhed på indlæggelser og smittespredning fra mink.

Læs mere Opslag fra den 19.november 2020

Godt nyt fra TestCenter Danmark

Godt nyt fra TestCenter Danmark, som gør et kæmpe stykke arbejde! I dag kan vi teste 95.000 personer dagligt. Det svarer til ca. 11% af befolkningen om ugen. Hvis situationen forværres, skal vi kunne teste flere. Derfor opskalerer vi analysekapaciteten yderligere.Opslag fra den 19. november 2020

De fleste restriktioner lempes i Nordjylland

SSIs sekventering af de positive prøver viser en faldende tendens af minkvarianter i Nordjylland. Derfor kan vi nu efter anbefalinger fra myndighederne lempe en betydelig del af restriktionerne i Nordjylland.
Tak til alle nordjyder for at løfte et stort ansvar.

Læs mere i pressemeddelelsenOpslag fra den 19. november 2020

Vaccinenyhed

Vaccinenyhed: I sidste uge indgik EU endnu en forhåndsaftale om indkøb af vacciner. Denne gang med Pfizer. Danmark har nu besluttet at tiltræde aftalen, der sikrer vaccination af ca. 2 mio. personer, hvis vaccinen er sikker og effektiv og godkendes af myndighederne.Opslag fra den
17. november 2020


5. forhåndsaftale er i hus

EU har indgået den 5. aftale om forhåndsindkøb af vacciner. Denne gang med CureVac. Det er positivt, at der er opnået enighed mellem endnu en virksomhed og EU. Der arbejdes på højtryk for at sikre vacciner, der kan hjælpe i kampen mod COVID-19.


Opslag fra den 17. november 2020

Desværre er kontakttallet svagt stigende

SSI har i denne uge beregnet kontakttallet til 1,1. Epidemien ser derfor ud til igen at være svagt stigende i samfundet. Det skal vi alle gøre, hvad vi kan for at ændre.Opslag fra den 14. november 2020

14. november er Verdens Diabetesdag

I dag er det Verdens Diabetesdag. Det er en vigtig dag, især fordi ca. 60.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det. Læs hvilke symptomer du skal være opmærksom på. Det kan bidrag til tidlig opsporing, så flere kan leve et godt liv med diabetes.

Vær med til at spotte type 2-diabetes - læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 Opslag fra den 13.  november 2020

Møde med gode kolleger i Norge og Sverige

Tak til gode kolleger i Norge: Bent Høie og Sverige: Lena Hallengren for et godt og lærerigt møde her til morgen om Covid-19 situationen.

På dagsordenen er bla smittetal, kontakttal (reproduktionstal) og indlæggelser. Erfaringer med konkrete værktøjer, både gode og dårlige. Drøftelse af forberedelserne til de kommende vintermåneder. Og samarbejde om vaccine, lægemidler mm.

 


Opslag fra den 12. november 2020

National risikovurdering - stadig på niveau 3

Her den nationale risikovurdering: Vi er fortsat på risikoniveau 3 med stagnerende smitte.
Stabilisering i Kbh og vestegnskommuner .
Faldende forekomst i særligt Nordjylland.
Stadig opmærksom på nyindlæggelser og smittespredning fra mink.

Læs mere på coronasmitte.dk


Opslag fra den 12. november 2020

Kåre går på pension

En internationalt anerkendt kapacitet går efter planen på pension 31. jan 2021. Kåre vil stadig være tilknyttet SSI, men ikke på fuld tid. Tak for imponerende faglighed, stærk nysgerrighed og en aldrig svigtende lyst til at udbrede viden om epidemiologi.

Læs mere i nyhed fra SSIOpslag fra den 11. november 2020

Folketingets finansudvalg har bevilget 18,8 mio. kr. til test af mulig COVID-19 vaccine

Vigtigt at vi fra dansk side gør brug af vores ekspertise inden for vaccineudvikling. Derfor bevilliges der penge til SSI til gennemførsel af de første kliniske forsøg. Vaccinen skal efterfølgende testes i stor skala, hvis den viser potentiale til at blive godkendt.

Læs mere i pressemeddelelse


Opslag fra den 10. november 2020

Faldende tendens

Da vi for ca. to uger siden indførte nye tiltag, viste fremskrivninger stejle stigninger. Nu viser en ny fremskrivning fra SSI en faldende tendens i de fleste regioner. Det tyder derfor på, at tiltagene og indsatsen virker, hvis vi holder fast i nuværende adfærd 2/2Opslag fra den 10. november 2020

Kontakttallet er faldet i Danmark

Kontakttallet er nu faldet til 0,9 i Danmark. Det er positivt, at udviklingen ser ud til at være let nedadgående 1/2


 Opslag fra den 9. november 2020

Digital samarbejde - dansk smitte|stop app er nu opdateret til en europæisk version

Smitteapps fra Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Letland og Danmark kan nu arb sammen + give besked, hvis man har været i nær kontakt med smittet.
Vigtigt at Europa bekæmper virus sammen, og at Danmark er blandt de første, der tilslutter sig den digitale samarbejdsløsning.

Læs mere i pressemeddelelseOpslag fra den 9. november 2020

I Danmark har vi nu foretaget 5,86 mio. test

Det er flere antal test, end der er borgere i Danmark.. Testindsatsen er et vigtigt bidrag til at opdage og bryde smittekæder, så smitten holdes nede.

Tak til podepersonalet og personalet i laboratorierne for en kæmpe indsats.


Opslag fra den 8. november 2020

Opdatering fra Vestegnen

Her en opdatering fra Vestegnen, hvor vi stadig har bekymrende højt smitteniveau. Incidensen ligger dobbelt så højt som resten af landet. Vores myndighedstaskforce, som bla Region H og kommunale repræsentanter indgår i, samarbejder om at få vendt udviklingen.

 Opslag fra den 6. november 2020

Ny cluster-5 variant

Fuld transparens og tæt samarbejde med danske og internationale fagfolk. DK allerede delt gensekvenserne om ny cluster-5-variant med WHO, ligesom data er gjort tilgængelige i det internationale GISAID-system. Rapport på engelsk følger.

Læs mere om " Mutationer i minkvirus " - nyhed udgivet af SSI  Opslag fra den 3. november 2020

Kontakttallet faldet - smitten stigende

Seruminstituttets ugentlige kontakttal er beregnet til 1,1. Kontakttallet er faldet, men smitten er stadig stigende i samfundet. Derfor vigtigt at vi fortsat står sammen om at bryde smittekæderne. Halvdelen af alle danskere er nu testet en eller flere gange.

 Opslag fra den 2. november 2020

Vestegnen: Tak!

Tak for en god dag på Vestegnen. Jeg fik håndslag fra alle kommuner plus nabokommunerne og regionen.

Lad os så få nedkæmpet den smitte.Opslag fra den 2. november 2020

Studie - dødeligheden med COVID-19

Studie viser, at dødeligheden med COVID19 er 65 gange højere for borgere over 69 år end for dem mellem 17 og 69 år. Så afgørende, at beboerne på plejehjem og sårbare ældre beskyttes mod COVID. Kan bogstaveligt talt være liv eller død, vi taler om.

Læs mere i nyheden på Statens Serum Institut: "Forskning blandt bloddonorer bekræfter: Afstand virker"


 
Opslag fra den 30. oktober 2020

Møde med mine sundhedsministerkolleger fra EU

Møde med mine sundhedsministerkolleger fra EU om pandemien, at få nedkæmpet smitten og få det europæiske epicenter under kontrol. De enkelte lande befinder sig forskellige steder i denne bølge, derfor vigtigt at indsamle erfaringer og dele viden.

  


Opslag fra den 28. oktober 2020

39 mio. kr. til demensramte og deres pårørende

39 mio. kr. til bedre aflastningstilbud til mennesker med demens og deres pårørende. Vigtigt, for pårørende til demensramte yder en kæmpe omsorgsindsats, hvilket kan være meget krævende. Tak til aftalepartierne for at være med.

Læs nyhed på sum.dk: "39. mio. kr. til flere og bedre aflastningstilbud til borgere med demens og deres pårørende"

  


Opslag fra den 27. oktober 2020

Kurven er fortsat opadgående

Det ugentlige kontakttal er beregnet til 1,2. Dermed er smittekurven fortsat opadgående i samfundet. Det er en del af baggrunden for de nye restriktioner fra i fredags, vi må og skal have vendt udviklingen i Danmark. Vigtigt, at vi holder fast.Opslag fra den 25. oktober 2020

Vigtig melding fra de intensive afdelinger

Vigtig melding fra de intensive afdelinger på vores sygehuse. Lad os sammen gøre vores til, at smitten ikke rammer de medmennesker, der er i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb. Tak til alle i både ældrepleje og i vores sundhedsvæsen. Vi har brug for jer.Opslag fra den 24. oktober 2020

Knæk cancer indsamling 2020

Om to minutter er jeg klar i callcenteret til #knækcancer. Jeg er glad for at være med igen i år. Kræftsygdom kan ramme alle, og vi har i alle familier kræften tæt inde på livet. Alle fremskridt er vigtige.

En fornøjelse at være med. Så mange gode samtaler med mennesker fra hele Danmark, der vil bidrage til at vi kan knække cancerOpslag fra den 24. oktober 2020

Stigning i fire ud fem regioner i Danmark - HVIS vi ikke gør noget nu!

Jeg nævnte på pressemødet, at ekspertgruppen for matematisk modellering forventer stejle stigninger i antal tilfælde af COVID-19 i fire ud af fem regioner i DK - hvis vi ikke gør noget nu! Her er fremskrivningerne. Viser at vi må og skal have vendt den udvikling.Opslag fra den 24. oktober 2020

Den sødeste hilsen

Jeg fik den sødeste hilsen fra hende her, og jeg vil gerne dele hendes smukke og rørende gestus. To søstre, der står sammen i en svær tid og som inspirerer os andre til at gøre det samme. Tak for det.

Bloggermamaa skriver:
Min søster har fået lymfekræft, og jeg tog trimmeren for hendes skyld, ingen skal være alene.
Nu er mit spørgsmål så, er det virkelig så svært at tage et mundbind på for andres skyld? Eller skal jeg finde trimmeren til dig?

 


Opslag fra den 23. oktober 2020

Coronavirus spreder sig lynhurtigt!

Coronavirus spreder sig lynhurtigt, og vi skal holde Danmark foran. Det er baggrunden for, at vi har her til aften har meldt flere restriktioner ud. Der er brug for alles indsats, så her er det samlede overblik - nyhed på sum.dk: Opslag fra den 23. oktober 2020

Vigtig melding fra Lægeforeningen. Tak for jeres indsats

Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen skriver:
I Lægeforeningen bakker vi fuldt op om nye tiltag for at bremse epidemien - og husk de gamle! 
Pas på Jer selv for at passe på andre; pas på os, der skal hjælpe Jer, hvis I indlægges; pas på sundhedsvæsenet - vigtigt, vi kommer igennem.Opslag fra den 22. oktober 2020

Nytænkning i denne tid

Tak for at tænke nyt i denne tid. Alle bidrag til at hjælpe med at der kan holdes afstand, gør en forskel.

Michael Løve, CEO Netto Group skriver:
Vi har fået en ny funktion i Nettos App, hvor du kan se travlheden i butikken pr. time. Med udviklingen i Corona tilfælde skal vi igen have spredt handlen så meget ud, vi kan. Du finder servicen under "Find din lokale butik".Opslag fra den 19. oktober 2020 kl. 16.24

Arbejder hjemmefra de næste dage

Jeg arbejder hjemmefra de næste dage ud fra et sikkerhedshensyn, da et nært familiemedlem til en af mine tætte embedsmænd er smittet. Jeg har et særligt hensyn at tage til de kritiske funktioner omkring Sundheds- og Ældreministeriet, Regering og Folketing. Fortsætter arbejdet.  


Opslag fra den 19. oktober 2020 kl. 14.08

Godt at tale med min kollega

Godt at tale med min kollega Salvador Illa Roca fra Spanien om situationen i Europa. Særligt Catalonien er hårdt ramt med stigende smitte, stor vækst i indlæggelser og nu også stigning i intensivpatienter. Vigtigt vi lærer af hinanden og står sammen.Opslag fra den 18. oktober 2020 kl. 13.00


5-års grænsen ophæves

Jeg har indgået en bred aftale om at ophæve 5-års grænsen for opbevaring af æg ifm fertilitetsbehandling og sygdom. Tak til Folketingets partier for at være med – men først og fremmest en kæmpe tak til Julie, Kristian, Lisbeth og Cathrine, der har stillet borgerforslaget og som satte sagen på dagsordenen.

Læs mere i pressemeddelelse: "Ny politisk aftale ophæver 5-års grænsen for nedfrysning af æg"


Opslag fra den 14. oktober 2020 Kl. 16.20

Vigtigt at alle følger retningslinjerne

I september så vi en stigning i smitten i Denmark. Fra lokale udbrud til bred samfundssmitte. Med restriktioner, tiltag og fælles indsats fik vi vendt situationen i bl.a. Kbh. Men smitten kan udvikle sig hurtigt lokalt, og derfor er det vigtigt at følge retningslinjerne  Opslag fra den 13. oktober 2020 kl. 16.20

Organdonation - du kan også hjælpe!

(2/2) Organdonation giver nemlig alvorligt syge børn, unge og voksne en ny chance i livet. I 2020 er der sat rekord for flest organdonationer siden 2009 med 104 donationer. Du kan også hjælpe.

Læs mere i folderen

 Forside på folder


Opslag fra den 13. oktober 2020 kl. 16.18

Amalies vigtig historie - organdonation redder liv! 

Amalies historie her er en vigtig fortælling om, hvordan organdonation redder liv. Det kan ske for alle - unge som gamle. Også en selv eller en, du har kær. 1 ud af 3 har ikke taget stilling endnu - det opfordrer jeg til, at alle gør. (1/2)

Læs Amalies historie på TV2: "19-årige Amalie kom på hospice: - Jeg græd, som jeg aldrig har grædt før"


Amalie


Opslag fra den 12. oktober 2020 kl. 18.11

God samtale med EU's sundhedskommissær

Har haft god samtale med EU’s sundhedskommissær Stella Kyriakides. To tredjedele af EU-landene har lige nu en stigning i smitten, derfor afgørende med massiv test, opsporing og isolation. Vi samarbejder i EU om vacciner, men indtil de er her, skal vi holde ud og holde fast.Opslag fra den 12. oktober 2020 kl. 10.00

Idébanken er åben til og med den 9. december 2020

De gode input fra ældretopmødet bliver samlet i en idébank. I de næste to måneder kan alle bidrage med forslag og idéer via linket her

 

På billedet ses: Magnus Heunicke (sundheds- og ældreminster),  Bjarne Hastrup (formand for Ældresagen), Torben Hollmann (formand, social- og sunhedssektoren, FOA)   


Opslag fra den 10. oktober 2020 kl. 10.26

Ny global rekord - COVID-19 

Tal fra WHO tyder desværre pt på, at vi i dag har en ny global rekord i antal nye tilfælde på en enkelt dag: Mere end 383.000 bekræftede, heraf over 123.000 i Europa, hvor stigningen fortsætter. I Danmark er situationen stabil, lad os fortsætte det

Læs mere  


Opslag fra den 8. oktober 2020 kl. 15.18

Vi har et problem i Danmark

Vi har et problem i Danmark, som vi må og skal forbedre: 20 procent af vores børn og unge trives ikke. Angst, begyndende depression, lavt selvværd, ensomhed. Jeg deler mine tanker om det med fhv statsminister Poul Nyrup her.. og til Psykiatritopmødet i dag.

Læs evt. debatindlægget i Politiken "Indsatsen mod børn og unges mistrivsel skal nytænkes"


Opslag fra den 8. oktober 2020 kl. 14.18

3. aftale om forhåndsindkøb af vacciner

EU har netop indgået 3. aftale om forhåndsindkøb af vacciner. Denne gang fra producenten Johnson and Johnson. Det er positivt, at der er opnået enighed ml endnu en virksomhed og EU, da vacciner kan blive et vigtigt våben i kampen mod covid-19.

Læs mereOpslag fra den 6. oktober 2020 kl. 18.29

Til regionerne: Stærkt arbejde!

Stærkt arbejde af vores regioner. Ser godt ud. Sammen kan vi holde epidemien under kontrol og dermed holde samfundet så åbent som overhovedet muligt.

Første vintersikring. Testcenter i Esbjerg:Opslag fra den 6. oktober 2020 kl. 13.29

Kurven er knækket

Kurven er knækket: Kontakttallet i Danmark er nu 0,8. Tak til alle, der hver dag gør en indsats for at bryde smittekæderne. I Europa har epidemien stadig alt for godt fat, og vi kan se at smitten stiger mange steder. Virus er her stadig, så afgørende at vi holder fast.

 Opslag fra den 30. september 2020 kl. 17.50

Tak for god første dag!

Tak for god første dag her på virtuelt ældretopmøde 2020. Særlig tak til alle I medarbejdere, pårørende og ældre, der er med. Tak for gode samtaler med jer, både på skærmen og over en kop kaffe i korridoren.

 Fra venstre: Moderator Karen Lorenzen, Magnus Heunicke/Sundheds- og ældreminister, Bjarne Hastrup/Direktør for Ældre Sagen, Torben Hollmann/Sektorformand i FOA


 
Opslag fra den 29. september 2020 kl. 21.03

Regeringen vil ophæve 5-års-grænsen

Regeringen vil ophæve 5-års-grænsen for opbevaring af æg fra fertilitetsbehandling.
Jeg indkalder partierne til forhandlinger.

Læs om "Opbevaring af befrugtede æg og ubefrugtede ægceller"


Opslag fra den 29. september 2020 kl. 13.21

Kontakttallet falder

Kontakttallet for smittede er faldet fra 1,3 til 1,1. Et fald, men smitten stiger altså fortsat. Det skyldes, at der er spredning i store dele af landet. Vi skal ned under 1, før kurven knækker. Tiltagene skal have mere tid til at virke, og vi skal holde fast. Tak

 


Opslag fra den 22. september 2020 kl. 13.49

Smitten stiger fortsat, men med lavere tempo

Kontakttallet for smittede er faldet fra 1,5 til 1,3. Smitten stiger altså fortsat, men i lavere tempo. Vi skal under 1, før kurven knækkes. Vi har iværksat en række målrettede tiltag for at bringe smitten ned. Sammen knækker vi kurven. 


Opslag fra den 22. september 2020 kl. 9.15  

Kampen mod ulighed i sundhed er gobal

Verden er i en global sundhedskrise, og kampen mod ulighed i sundhed er global. Derfor støtter Danmark sammen med EU den internationale vaccinealliancen, der arbejder for at sikre vacciner til lav- og mellemindkomstlande.

Læs mere: "Danmark og EU er med i international vaccinealliance for at sikre COVID19-vacciner til lav-og mellemindkomstlande"Opslag fra den 21. september 2020 kl. 16.27

Danmark samarbejder med de andre EU-lande

Danmark samarbejder med de andre EU-lande om at sikre danske og europæiske borgere adgang til en vaccine mod coronavirus. De mulige vacciner skal udvikles og gennemtestes, så det grundigt dokumenteres, at vaccinen er effektiv og sikker at anvende.

Nyt om det lige her: "Endnu en aftale om forhåndsindkøb af potentiel vaccine mod COVID-19"  


Opslag fra den 19. september 2020 kl. 17,41

Tak til de mange der gør en forskel!

Tak til de mange der gør en forskel. Hver dag rammes 40-45 mennesker i Danmark af demens. Det er en hård sygdom for alle. Derfor: Alzheimerforeningens arbejde for de ramte, deres pårørende og forskning i demenssygdomme kan du støtte i dag på Huskedagen på MobilePay 50387

Læs mere på huskedagen.dk


Opslag fra den 18. september 2020 kl. 7.17

Mange spørger om vaccine

Mange spørger om vaccine, og der arbejdes på flere fronter for at få sikker og virksom vaccine hjem til den danske befolkning.

Her er en god gennemgang af hvor vi står netop nu og hvilket arbejde, der er foran os ift test, bivirkninger, distribution mm. Klik på billedet nedenfor (linker til DR's hjemmeside)

Hvad skal der ske, før vaccinen kommer?

 Opslag fra den 13. september 2020 kl. 19.27

Det gør mig ondt!

Det gør ondt at se de her billeder, at høre de ord blive sagt til en kvinde, der står fuldkommen hjælpeløs og prøver at forstå. Det er ubærligt. Mange gør et flot og fagligt stykke arbejde, men eksemplerne på uværdig og forrået kultur er alt for mange.

Klik på billedet nedenfor og se "Sosu-hjælper filmede og delte video af demensramt kvinde: - Er du skør eller hvad?"

    Opslag fra den 10. september 2020 kl. 9.34

Den aktuelle smitteudvikling

Interessante tal om de faktorer, der ligger bag den aktuelle smitteudvikling i denne tråd. En lignende udfordring findes i andre europæiske lande, så vigtigt at vi bliver klogere på dette.

Tak for oplysende og lærerigt arbejde.

Læs mere - nyhed/Statens Serum Institut: "Fordobling i antal COVID-19-tilfælde i den seneste uge"


 

Opslag fra den 9. september 2020 kl. 9.10

Samtale med min irske sundhedsministerkollega

Meget givtigt at dele erfaringer med min irske sundhedsministerkollega Donnelly Stephen om strategier og konkrete værktøjer til at holde pandemien i skak. Sammen står vi stærkere.  

 
Opslag fra den 8. september 2020 kl. 15.54

Kontakttallet er steget

Kontakttallet er steget til 1,5. Dermed smitter 10 personer nu i gennemsnit 15. Det afspejler den stigende smitte, vi har set og understreger, at vi alle skal huske de gode vaner - særligt i

Odense og hovedstadsområdet, hvor vi kan se, at smittetallene er højest.

 


 

Opslag fra den 2. september 2020 kl. 7.05

Social  ulighed i sundhed er stadig et stort problem i Danmark

Stort arbejde ligger bag den her rapport. Og endnu større arbejde ligger foran os nu for at gøre op strukturelt med den urimelige og uacceptable ulighed i sundhed. Alle i sundhedssektoren bør læse den her rapport. For det her skal vi gøre meget bedre.

Tip! Sundhedsstyrelsen holder webinar om rapporten onsdag den 2. september 2020 kl. 12:00-15:00.
Tilmelding ikke nødvendigt.

Læs nyhed og rapport fra Sundhedsstyrelsen

 Opslag fra den 1. september 2020 kl. 12.03

TestCenter Danmark bygger et laboratorium i Vestdanmark

TestCenter Danmark udvides med et ekstra COVID-19-laboratorie i Vestdanmark. De nye faciliteter giver kortere vej til analyse, en kapacitet på op til 30.000 tests om dagen og hurtigere svar på test. Vigtigt for Danmark.

Læs nyhed på Statens Serum Instituts hjemmeside  Opslag fra den 28. august 2020 kl. 12.04

Jeg besøger "Bakkehuset" i Roskilde

Tak for at vise os Bakkehuset i Roskilde, som hjælper børn og unge med psykiske lidelser og binder sektorer sammen med fokus på det enkelte menneskes situation og behov frem for systemets.

 
Afdelingssygeplejerske Pernille Lindgren fra Bakkehuset i Roskilde viser rundt. Læs mere om "Bakkehuset"Opslag fra den 26. august 2020 kl. 10.44

Nemmere for alle at se COVID-19 prøvesvar

Fra i dag bliver det nemmere for alle at se sit eget og sine børns COVID-19 prøvesvar direkte på http://sundhed.dk 
Læs mere om den tekniske løsning, som gode folk har arbejdet hårdt på at få igennem og sat op.

 


 

Opslag fra den 25. august 2020 kl. 15.15

Kontakttallet er faldet

Kontakttallet er faldet til 0,8. Diagram med nedadgående tendens - Kontakttallet beskriver, hvor mange personer én smittet person i gennemsnit smitter. Stort skulderklap til alle, der følger myndighedernes retningslinjer og gør sit for at bryde smittekæderne 

Vi fortsætter kampen mod virus!


 

Opslag fra den 25. august 2020 kl. 11.50

Hver 5. af os bliver ramt af psykisk sygdom

Hver 5. af os bliver ramt af psykisk sygdom på et tidspunkt i livet. Kæmpe behov for mere fokus. Et af vores fokusområder i den kommende 10-års plan for psykiatri er at gøre op med den ulighed, som i dag i alt for høj grad rammer mennesker med psykiske lidelser.

 

 Opslag fra den 24. august 2020 kl. 20.09

Godt gået Aarhus!

 

Nyt om situationen i Aarhus: Smittetallet er for nedadgående og det betyder, at vi gradvist kan åbne Aarhus mere op.
Godt at se at den store indsats fra alle nu bærer frugt. Vi følger stadig smitten tæt i Østjylland såvel som i resten af Danmark - Læs nyhed på sum.dk om status.

 
Opslag fra den 24. august 2020 kl. 16.26

Fokus på ældreplejen


Fokus på ældreplejen: Vi sætter nu 245 mio. kr. fra finanslovsaftalen i spil for at styrke omsorg og nærvær i ældreplejen. Konkret kan kommunerne søge om midler til at styrke nærheden og fagligheden til gavn for både de ældre og medarbejderne.

Kommuner kan søge om midler til at udvikle og afprøve nye innovative veje til at styrke omsorg og nærvær for borgere i ældreplejen. Læs mere om ny pulje på Sundhedsstyrelsen hjemmeside.Opslag fra den 21. august 2020 kl. 13.54  

Tak for et godt besøg


Møde med formanden for Dansk Handicaporganisationer (DH) og Dansk Blindesamfund.

Tak for et godt besøg. Jeg er glad for at drøfte indsatsen mod ulighed i sundhed med jer.

 

 


 
Opslag fra den 20. august 2020 kl. 10.16

Telefonmøde med min hollandske kollega

Jeg holder telefonmøde med min hollandske kollega Hugo de Jonge om vores strategier for test, opsporing og isolation.
Danmark og Holland har meget til fælles, så det er vigtigt, vi lærer af hinandens erfaringer.

Opslag fra den 18. august 2020 kl. 14.42

Tak for indsatsen

Tak for indsatsen, det er nemlig lokalt, vi skal slå smittekæderne ned hurtigt. Det her er endnu et eksempel på hvordan det danske samfund samarbejder lokalt og centralt, offentligt og privat, myndigheder og befolkning. Fuldkommen afgørende, når vi sammen skal holde smitten nede.Opslag fra den 17. august 2020 kl. 7.45

Tak til 44 organisationer

Tak til de 44 org. som kommer med konstruktive forslag til, hvordan vi kan løfte psykiatrien. Jeg ser frem til samarbejdet om at forbedre indsatsen alle mennesker, der er ramt af psykisk sygdom og deres pårørende. Læs "Historisk enighed om fremtidens psykiatri"

 

 


Sidst opdateret 27-11-2020

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |