Skip navigation


Sundhedsministeren deler 50 mio. kr. ud til styrket akutindsats

27-05-2013
PRESSEMEDDELELSE – Fem regionale projekter får nu tildelt en del af puljen på 50 mio. kr., som sidste år blev afsat på finansloven til at styrke akutindsatsen. Projekterne skal være med til at sørge for, at den akutte hjælp når ud i alle hjørner af landet med så kort responstid som muligt.

I det øjeblik uheldet er ude, og man får brug for akut hjælp, skal man kunne føle sig sikker på, at den er inden for rækkevidde – lige meget hvor i landet man befinder sig. Derfor har sundhedsminister Astrid Krag nu udvalgt de projekter, der skal modtage støtte fra den ansøgningspulje på 50 mio. kr., som blev afsat på finansloven sidste år.   

”Det er vigtigt, at vi kan føle os sikre på, at der er kvalificeret hjælp lige i nærheden, og at vi ikke spilder unødigt mange værdifulde minutter, hvis der opstår pludselig sygdom eller ulykker i trafikken. Derfor gav vi med ansøgningspuljen regionerne mulighed for at søge om ekstra støtte til det akutte beredskab,” siger sundhedsminister Astrid Krag.   

De 50 mio. kr. bliver fordelt sådan, at fx Bornholm nu vil modtage 13 mio. kr. til en ny akutlægebil på øen samt til at etablere telemedicinsk konference mellem ambulancerne på Bornholm og regionens vagtcentral. I Region Nordjylland modtager man godt 28 mio. kr. til en ny akutlægebil i Hjørring, mens Region Sjælland får 8 mio. kr. til at opgradere nogle af regionens ambulancer, så de fremover bliver bemandet med paramedicinere.   

Puljen blev afsat i forbindelse med lægehelikopteraftalen mellem regeringen og Enhedslisten fra efteråret 2012. Den sikrede en national helikopterordning med tre helikoptere med base i hhv. Skive, Billund og Ringsted, som forventes at være fuldt indfaset i medio 2014.

Samtidig sikrede regeringen finansiering til, at de nuværende, midlertidige helikopterordninger i Jylland og på Sjælland kan fortsætte flyvningen, indtil den nye og permanente ordning tager over, og sørget for, at den sjællandske helikopter kan blive døgndækkende allerede fra 1. januar 2014 – og dermed komme på niveau med den jyske.

De 50 mio. kr. kunne således søges til at styrke akutberedskabet i de områder af landet, hvor der pga. helikopternes placering vil være længere responstid med lægehelikopter.    

Puljen på de 50,2 mio. kr. fordeler sig således (mio. kr.):   

Modtager

Beløb

Region Hovedstaden: Akutlægebil/akutbil på Bornholm

12,628

Region Hovedstaden: Telemedicinsk videokonference på Bornholm

0,552

Region Sjælland: Opgradering af ambulancer til paramediciner-ambulancer

8,000

Region Syddanmark: Fælles udkaldssystem til regionens førstehjælpsordninger

0,600

Region Nordjylland: Akutlægebil i Hjørring

28,420

I alt

50.200

Yderligere oplysninger:
Pressemedarbejder Katrine Kirch Kirkegaard, tlf.: 50 96 50 69


Sidst opdateret 27-05-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |