Skip navigation


Jysk lægehelikopter bliver på vingerne

16-04-2013
PRESSEMEDDELELSE - Med en bevilling på 54,6 mio. kr. har regeringen og Enhedslisten sikret, at den jyske akutlægehelikopter kan fortsætte flyvningen, indtil den nye, permanente ordning tager over i 2014.

De flyvende læger, der sikrer de jyske borgere akut dækning døgnet rundt, bliver på vingerne, indtil den nye ordning er klar. Regeringen og Enhedslisten har nemlig bevilliget 54,6 mio. kr. til at videreføre den jyske helikopterordning indtil midten af 2014. Til den tid vil tre permanente og døgndækkende lægehelikoptere stå klar på landingsbanerne.


”Den jyske lægehelikopter har allerede bevist, hvor fantastisk en forskel den kan gøre. Den hurtige og professionelle hjælp, som danskerne i akutte tilfælde kan modtage fra lægehelikopteren, har reddet menneskeliv, og den giver danskerne tryghed døgnet rundt. Derfor kan jeg kun glæde mig over, at vi sørger for, at den kan fortsætte, indtil vores nye ordning er etableret,” siger sundhedsminister Astrid Krag.

Når den nye landsdækkende ordning er etableret, vil der være tre døgndækkende akutlægehelikoptere i luften, i Ringsted, Billund og Skive. De afløser dermed de to eksisterende ordninger, som holder til i Ringsted og Karup.

I marts i år bevilligede regeringen 50 mio. kr. til den eksisterende sjællandske helikopterordning, og det betød ikke blot, at den kunne fortsætte i luften, men også at den allerede fra 1. januar 2014 vil blive døgndækkende og dermed komme på højde med den jyske.

Bevillingerne til de to eksisterende lægehelikoptere fra regeringen kommer i forlængelse af den aftale, som blev indgået i forbindelse med finanslovforhandlingerne i efteråret 2012. Her blev regeringen og Enhedslisten enige om at etablere en permanent landsdækkende og døgndækkende akutlægehelikopterordning med tre helikoptere, og samtidig blev der afsat 50 mio. kr. til en ansøgningspulje, som regionerne kan søge midler fra til at styrke akutberedskabet yderligere med eksempelvis akutbiler og akutlægebiler.

 

Yderligere oplysninger:

Pressemedarbejder Katrine Kirch Kirkegaard, tlf.: 50 96 50 69


Sidst opdateret 16-04-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |