Skip navigation


Sundhedsministeren vil have undersøgt fertilitetsklinikker

04-12-2012
PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsministeren beder nu Sundhedsstyrelsen undersøge, om der er fertilitetsklinikker, som omgår reglerne for, hvor mange penge ægdonorer kan få i kompensation. Det sker, efter det er kommet frem, at klinikker giver større pengebeløb til kvinder, uden at kræve dokumentation på udgifterne.

"Fertilitetsklinikker må ikke give ægdonorer et mere eller mindre vilkårligt pengebeløb, uden at se på den enkelte donors udgifter. Vi kan simpelthen ikke have, at der er klinikker, som pr. automatik udleverer kuverter med større pengebeløb. Derfor vil jeg bede Sundhedsstyrelsen følge op på, om klinikkerne følger reglerne", siger sundhedsminister Astrid Krag.

Baggrunden for ministerens udmelding er, at der tilsyneladende er fertilitetsklinikker, som fortolker reglerne for kompensation til ægdonorer på en måde, som kan være i strid med sundhedsloven.
 
Ifølge Berlingske skulle der for eksempel være klinikker, som ikke forholder sig til, hvilke udgifter kvinderne har haft i forbindelse med donationerne, men udbetaler samme større kompensationsbeløb til alle.
  
Regler for kompensation skal præciseres
Sundhedsministeren vil samtidig have Sundhedsstyrelsen til at gennemgå vejledningen for ægdonation for at få præciseret kompensationsreglerne. Ministeren vil bl.a. have undersøgt, om ægdonorer kan kompenseres for hvert fremmøde på klinikkerne. 
 
"Æg skal ikke være en handelsvare, som kvinder i pengenød sælger. Men det skal selvfølgelig heller ikke være sådan, at kvinder, der afsætter tid til og bruger kræfter på at give deres æg til barnløse, skal stilles ringere end sæddonorer, der kompenseres hver gang de møder op", siger sundhedsminister Astrid Krag.
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Thomas Bille Winkel, tlf.: 40 91 98 78.


Sidst opdateret 14-12-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |