Skip navigation


Nye retningslinjer skal sikre rigtig skulderbehandling

08-12-2011
PRESSEMEDDELELSE - Sundhedsministeriet, Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner offentliggør i dag nye faglige retningslinjer for skulderoperationer. Det skal give sundhedsvæsnet bedre mulighed for at vurdere, hvilke patienter der skal tilbydes operation, og hvilke patienter der skal have en anden behandling.

I økonomiaftalen med Regionerne i 2011 blev det besluttet, at der skal ske en skarpere styring og prioritering på sundhedsområdet. Målet er at gennemgå og revidere de faglige retningslinjer og visitationsgrundlaget for en række væsentlige sygdomsområder for at sikre, at det er de rette patienter, der tilbydes operation. Der er tidligere på året kommet nye faglige retningslinjer for bl.a. fedme- og rygoperationer.  

 

De nye faglige retningslinjer gælder for visitation og henvisning til behandling af patienter med skulderlidelserne impingement/rotator cuff-syndrom og traumatisk rotator cuff ruptur. Ved disse lidelser oplever patienten bl.a. smerter og funktionsnedsættelse i skulderleddet, og der behandles op i mod 30.000 patienter for dette om året på danske sygehuse. 

 

Minister for Sundhed og Forebyggelse Astrid Krag siger:

”Jeg er meget tilfreds med, at de nye retningslinjer. Jeg forventer, at de vil være til gavn for patienterne og være med til at sikre, at de rette patienter tilbydes den rette behandling – og ikke mindst, at det er de rigtige patienter, der henvises til operation.” 

 

De nye faglige visitationsretningslinjer for impingement/rotator cuff-syndrom og traumatisk rotator cuff ruptur er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med ledende klinikere. 

 

Retningslinjerne udsendes i dag til regionerne, offentlige sygehuse, praktiserende læger, speciallæger m.fl. – og gælder fra 1. april 2012.

 

Tidligere er der udarbejdet nye retningslinjer for visitation og henvisning til fedmekirurgi, til udvalgte rygbehandlinger og for slidgigt i knæene. 

 

Se de nye faglige retningslinjer for impingement/rotator cuff-suyndrom og traumatisk rotator cuff-ruptur 

 

Yderligere oplysninger

Specialkonsulent Jesper Myrup, tlf. 72 26 96 85

Pressemedarbejder Kasper Pihl Møller, tlf. 22 42 74 31

 


Sidst opdateret 08-12-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |