Skip navigation


Ambulancetjenesten fra Køge i aktion med ministeren

09-06-2011
REPORTAGE

Bertel Haarder var med i ambulancen, da Roskilde Brandvæsen i Køge simulerede en redningsaktion, så ministeren ved selvsyn kan se, hvordan et moderne akutberedskab fungerer.   

”Er han rigtigt syg?” 

 

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder blev helt i tvivl, om der var tale om et rigtigt hjerteanfald eller ej, da han sammen med Roskilde Brandvæsens ambulancestation i Køge blev kaldt ud til en mand med stærke brystsmerter.   

 

 

 

 

Men manden var blot en af brandmændene, som også viste sig at besidde dygtige skuespillerevner. Bertel Haarder fik demonstreret, hvordan paramedicineren og ambulancebehandlerne først tog prøver af manden, derefter fik hjælp til at trække vejret og udvide luftvejene og intravenøs smertestillende medicin med mere. 

 

På vej ud til ulykkesstedet fik han sig en god snak med ambulancebehandleren i ambulancen samt paramedicineren.

 

 

”Vi har et utroligt veludbygget akutsystem efterhånden med meget dygtige behandlere og paramedicinere, som jeg er meget imponerede af. Behandlingen begynder jo allerede helt ude ved patienten, og det ved vi er afgørende for, hvor godt man kommer sig,” siger Bertel Haarder. 

 

Han fortalte også, at regeringen netop har styrket det akutte beredskab med 600 mio. kroner, som nu er fordelt til yderområder over hele landet. I forbindelse med Sundhedspakken i 2020 reformen er der netop blevet afsat yderligere 50 millioner kroner til akutberedskab. 

 

 

 

 


Sidst opdateret 26-10-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |