Skip navigation


Minister på akutrundtur

13-04-2010
REPORTAGE - Som ny indenrigs- og sundhedsminister tager Bertel Haarder i disse uger rundt til samtlige danske regioner for at se, hvordan de indretter deres akutte beredskaber i forbindelse med, at der skal opføres supersygehuse.
Akutbil

Den nye indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder er i disse uger på rundtur i hele det danske sundhedsvæsen for at se, hvordan det akutte beredskab er ved at blive indrettet i forbindelse med, at der skal opføres supersygehuse.

Ministerens rundtur har særlig fokus på yderområderne. Her er det ekstra vigtigt med gode akutberedskaber, fordi yderområderne får geografisk længst til supersygehusene.

 

·         Mandag den 8. marts indledte Bertel Haarder sin rundtur i Region Sjælland. Han var først på besøg på akutmodtagelsen i Nykøbing Falster, så på vagtcentralen i Slagelse og til sidst i det nye sundhedscenter i Kalundborg.

·         Torsdag den 11. marts fortsatte rundturen til Region Syddanmark. Her besøgte Bertel Haarder Sommersted Frivillige Brandvæsen og Lægehuset i Skærbæk. Herfra fortsatte ministeren turen i akutbil til Skadeklinikken i Haderslev. Sidste stop på akutturens anden etape var Odense Universitetshospital, hvor ministeren ankom i ambulance.   

·         Mandag den 22. marts gik turen til Region Midtjylland. Placering af nyt supersygehus i Gødstrup ligger fast. Kan akutberedskabet forbedres? Er der andre muligheder for Holstebro? Og kan borgerne være sikker på hurtig hjælp?  Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder besøgte både Regionshospitalerne i Holstebro og Herning samt talte med borgere, politikere og repræsentanter fra Region Midtjylland på en rundtur i regionen.

·      Mandag den 29. marts gik turen til Region Nordjylland.  Akutplanerne i regionen omfatter alt fra frivillige hjælpere til kommunal selvindskrivningsafsnit. Bertel Haarder var rundt at se på kreative løsninger i regionen. Han besøgte Øster AsselsSygehus Thy-Mors og plejehjemmet Aagaarden. 

·       Fredag den 18. juni gik turen til Region Hovedstaden. Dette var sidst stop på akutrundturen i landets fem regioner.  Ministeren besøgte Herlev Hospital, hvor Bertel Haarder gav ilt til en nyfødt babydukke. Bertel Haarder klippede den røde snor over til "hovedstadens hjertekammer". regionens nye vagtcentral på Herlev Hospital.

 

 

 


Sidst opdateret 06-09-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |