Skip navigation


Ministeren på akutrundtur i Region Syddanmark, Odense

18-03-2010
REPORTAGER - Den 11. marts gik turen til Odense

Med blå blink til Odense Universitetshospital   

På en rasteplads ved motorvejen fra skadesklinikken til vagtcentralen ved Odense Universitetshospital oplever indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder det såkaldte ”rendez vouz” på nærmeste hånd.

Rendez vouz betyder, at en lægebil møder ambulancen på vej til sygehuset, så lægen kan indlede behandlingen af patienten undervejs.   

På rastepladsen ved Lillebælt Syd agerer ministeren den sagkyndige læge, da han stiger på ambulancen og kører resten af vejen til Odense Universitetshospital. Regionens præhospitale leder Torsten Lang (nr. 2 fra venstre) guider ministeren gennem hans rolle som læge.   

På Odense Universitetshospital besøger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder vagtcentralen, der er blevet lagt sammen med Akut Medicinsk Koordination (AMK). Vagtcentralen sender ambulancer og andre akutkøretøjer af sted til skadesteder, mens AMK sikrer at ambulancerne kører patienterne til rette sygehus afhængig af, hvad patienten fejler.    

 

Vagtcentralleder Kim Adlers og AMK-leder Suzanne Lang-Jensen (på billedet) fortæller, at nu hvor de to funktioner er samlet, har de hele tiden fuldt overblik over, hvor samtlige ambulancer og lægebiler befinder sig, samtidigt med, de sikrer sig, at patienter bliver sendt til det rette sygehus.

 

 

Vagtcentralen har forberedt en øvelse til ministeren. En fiktiv 112-alarm sættes i gang og den røde lampe lyser. En ambulance lokaliseres via GPS’en og sendes af sted til nødstedte.

 

På akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital slutter anden etape af Bertel Haarders akutrundtur.


Sidst opdateret 23-03-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |