Skip navigation


Ministerne på akutrundtur i Region Midtjylland, Holstebro

26-03-2010
REPORTAGE - Den 22. marts 2010 gik turen til Holstebro

Ministerens besøg på Regionshospitalet i Holstebro

39-årige Jørgen Sørensen springer adræt ned af sengen og småløber gennem hospitalsstuen. I  torsdags  fik han en blodprop og var delvist lammet i halvdelen af kroppen. En halv time efter fik han trombelysebehandling på Regionshospitalet i Holstebro og her tre dage efter var han frisk og fuldt rørig igen.   

Ham mødte indenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder, da han mandag den 22 marts besøgte Region Midtjylland for at se på regionens planer for den nye sygehus struktur og lytte til lokale ønsker. Formanden for regionsrådet Bent Hansen og regionsdirektører Bo Johansen og sundhedsdirektør Leif Vestergaard fortalte om planerne for et supersygehus i Gødstrup samt akutberedskab rundt i regionen. 

 

  

 

 
”Mange tror, at behandlingen bliver dårligere, hvis hospitalet ligger længere væk. Tværtimod. De mindre sygehuse er ofte bemandet af yngre og nyuddannede læger og dækker ikke alle specialer. På de nye supersygehuse begynder behandlingen ved en speciallæge med det samme. Det øger kvaliteten betragteligt,” fortalte Leif Vestergaard.   

Bertel Haarder var meget optaget af, at der er sikret et beredskab, så alle får hurtig hjælp med det samme også i yderområder blandt andet i form af lægeambulancer – som der netop er kommet i Lemvig - og paramedicinere og udvidede lægehuse og akutklinikker.  Han spurgte også ind til mulighederne for at opretholde akutfunktion på Holstebro sygehus, men fik forklaret, at det afgørende er, at alle specialer er samlet et sted for at sikre hurtig og bedst behandling samt undgå transport af patienter og læger mm.    

”Det er en historisk stor investering med 40 milliarder kroner til nye superhospitaler. Det betyder, at der bliver adgang til den bedste behandling med speciallæger og topmoderne udstyr overalt i landet.  Nogle får længere til sygehusene, til gengæld bliver kvaliteten højere og ensartet over hele landet.” Derfor er det også altafgørende, at regionerne opretter akutberedskaber, der kan behandle patienterne akut ved skadesstedet og i lokalområdet.” fortalte Bertel Haarder.


Sidst opdateret 26-03-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |