Skip navigation


Ny helikopter, moderne lægehuse og akutbiler skal styrke indsatsen i yderområder

24-08-2010
PRESSEMEDDELELSE - Godt 600 mio. kr. i regeringens udspil til finanslov skal sikre et stærkt akutberedskab. I regeringens forslag til finansloven for 2011 er der bl.a. afsat 608 mio. kr. til nære sundhedstilbud i yderområderne.

Dermed følger regeringen med dagens finanslovudspil op på aftalen med Dansk Folkeparti om at sikre tryghed for dem, der har længst til sygehuset. De 600 mio. kr. skal målrettes fuldt udbyggede sundheds- og akuthuse, større lægehuse med akutfaciliteter og kommunale tilbud i yderområder, helikopterordning samt målrettet kompetenceløft af personale, der fremover skal kunne varetage flere funktioner.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) siger:

"Regeringens udspil til finansloven for næste år vil give mere tryghed i områder med lang afstand til de nye, store akuthospitaler. Vi får f.eks. to-tre nye sundheds- og akuthuse bl.a. i Holstebro, hvor patienter fortsat vil kunne få undersøgelser og behandlinger, terapi osv. Ligesom der vil være enkelte sengeafdelinger til visse kroniske patienter og en lang række ambulante funktioner. Dertil kommer flere akut- og lægebiler samt forsøg med helikopter i Karup ligesom det nystartede forsøg på Sjælland."

Læs aftalen med Dansk Folkeparti

Sidst opdateret 27-08-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |