Skip navigation


Bertel Haarder indvier akut lægehelikopter

27-04-2010
PRESSEMEDDELELSE - Region Sjælland, Region Hovedstaden og Trygfonden indvier onsdag den nye lægehelikopter, som skal dække Sjælland. Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder deltager i indvielsen. Helikopteren bliver et vigtigt element i fremtidens akutberedskab, siger ministeren.

Fra 1.maj får borgerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden en lægehelikopter, som skal supplere udrykningskøretøjerne på landjorden.

Den nye helikopterordning på Sjælland er en forsøgsordning. Bag forsøget står Region Sjælland og Region Hovedstaden i samarbejde med Trygfonden, som har finansieret op mod 50 millioner kroner for projektet.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder deltager, når den flyvende lægebil bliver indviet onsdag den 28.april på den nye helikopterbase i Ringsted.

”Jeg glæder mig til at komme til Ringsted og til at se lægehelikopteren. Akutberedskaberne står højt på min dagsorden nu, hvor vi er midt i at etablere fremtidens sygehuse. Det er vigtigt for mig, at vi sikrer et fintmasket net af hurtig hjælp, så borgerne i alle dele af landet hurtigt kan komme i den rigtige behandling. Behandlingen begynder allerede i ambulancen eller helikopteren, som bliver et vigtigt element i det puslespil. Derfor har regeringen og DF også afsat 100 millioner kroner til en landsdækkende helikopterordning”, siger indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder.

Fra basen i Ringsted vil helikopteren kunne nå frem overalt på Sjælland inden for godt 20 minutter. Ombord vil der være en pilot, en anæstesilæge og en paramediciner, og helikopteren bliver udstyret med den samme medicin og det samme udstyr, som en almindelig lægebil kører rundt med.

Forsøget med helikopterordningen løber i halvandet år, hvorefter det vil blive evalueret. Erfaringerne fra helikopterforsøget vil indgå i forbindelse med etableringen af en landsdækkende helikopterordning.

Indvielsen af lægehelikopteren finder sted onsdag den 28. april klokken 10-12.

Pressemødets første halvdel vil blive holdt i hangaren på basen i Ringsted med indlæg af: Bestyrelsesformand i Trygfonden Mikael Olufsen, regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen, regionsrådsformand Steen Bach, indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder og overlæge og klinikchef Jakob Trier Møller.

Herefter vil helikopteren blive præsenteret udenfor, og der vil være en demonstration af helikopteren i form af en fingeret ulykke.

Yderligere oplysninger:
Lene Brøndum, chefkonsulent
, tlf. 72 26 94 63
Pressekontakt Marie Nyhus, pressemedarbejder, tlf. 72 26 94 17


Sidst opdateret 04-05-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |