Skip navigation


Astrid Krag skal se på hurtigere diagnoser

31-10-2011
PRESSEMEDDELELSE - Sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krag besøger tirsdag den 1. november Region Midtjylland. Formålet er blandt andet at se forskellige initiativer, der kan være med til at sikre en hurtigere og bedre diagnose af patienter.

Ministeren skal åbne en konference om diagnostiske centre i Viborg, og hun skal også besøge den diagnostiske afdeling på Regionshospitalet i Silkeborg. Et diagnostisk center samler mange forskellige fagfolk omkring patienter med uklare symptomer på alvorlig sygdom. 
 

”Hvis man kan samle mange forskellige specialister om patienter med symptomer på alvorlig sygdom, så kan det være med til at sikre, at patienterne får en hurtigere diagnose og oplever større sammenhæng og tryghed i forløbet. Dermed øges mulighederne også for at tilbyde en bedre og hurtigere behandling. Regeringen har sat det klare mål, at patienter med symptomer på alvorlig sygdom skal udredes inden for 30 dage, og jeg tror, at regionernes samling af diagnostiske kompetencer kan bidrage til, at vi når det mål,” siger sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krag.
 

Ministeren skal under sit besøg i Region Midtjylland også besøge akutafdelingen på Regionshospitalet i Randers og Århus Universitetshospital i skejby. 
 

Pressen er velkommen til at deltage i programmet, når det gælder konferencen i Viborg samt rundvisningerne på afdelingerne i hhv. Randers og Silkeborg. Ønsker et medie at være med på rundvisningerne på et af de to hospitaler, skal man dog – gerne forud og senest ved sin ankomst - kontakte en medarbejder i kommunikationsafdelingen på det pågældende hospital. Dermed kan muligheder for fotografering og interviews aftales, så der tages hensyn til patienterne. 

 

Se ministerens program nedenfor:

 

Kontakt
Sundheds- og forebyggelsesministeriet, særlig rådgiver Henrik Larsen, hel@sum.dk , tlf.  33 37 44 67

Kontaktperson på Regionshospitalet Silkeborg: Kommunikationsansvarlig Kathrine Vase, tlf. 8722 2617 eller 2494 3388

Kontaktperson på Regionshospitalet Randers: Kommunikationsrådgiver Jens Flensted-Jensen, tlf. 7842 0121 eller 5118 5027
Program

Sundheds- og forebyggelsesminister Astrid Krags besøg i Region Midtjylland tirsdag den 1. november 2011 
 

Kl. 09:00

Konference om baggrund for og udfordringer med oprettelse af diagnostiske centre i Danmark - Diagnostisk Center, Silkeborg, som case

Sted: Region Midtjylland, Regionshuset, Skottenborg 26, 8800 Viborg

 

Kl. 10:45

Besøg på Regionshospitalet Randers. Her skal ministeren blandt andet på sturegang på Akutafdelingen. 

 

Kl. 13:15

Besøg på Regionshospitalet Silkeborg, herunder besøg på hospitalets diagnostiske center.

 

Kl. 15:10

Besøg på Aarhus Universitetshospital. Generel præsentation af Århus Universitetshospital, samt præsentation af Det Nye Universitetshospital.

 

Se detaljeret program på Region Midtjyllands hjemmeside


Sidst opdateret 31-10-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |