Skip navigation


Nyt mål: Diagnose inden 30 dage

27-05-2011
PRESSEMEDDELELSE – Patienter med uklare symptomer skal have en diagnose inden 30 dage. Og fremover skal de kunne få hjælpen ét sted i nye udrednings- og diagnosecentre.

Patienter med symptomer på alvorlig sygdom skal være udredt inden for 30 dage. Det er netop blevet fastsat som mål i sundhedspakken, som regeringen, DF og Pia Christmas-Møller netop er blevet enige om.

Samtidig skal alle regioner have udrednings- og diagnosecentre, hvor patienter med uklare symptomer bliver sikret en hurtig diagnose uden unødig ventetid.

Når den praktiserende læge har henvist en patient med uspecifikke symptomer til en diagnostisk undersøgelse, skal patienten ikke sendes tilbage til sin egen læge, før der enten er stillet en diagnose og lagt en plan for et behandlingsforløb, eller mistanken om alvorlig sygdom er afkræftet.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

”Patienter skal ikke løbe spidsrod mellem deres egen læge, speciallæger og sygehusene. Som patient har man brug for afklaring: Er jeg syg, skal jeg i behandling, eller fejler jeg i virkeligheden ikke noget. I forbindelse med kræftplan III indførte vi diagnostiske pakker, så patienter med uklare symptomer på kræft blev sikret en hurtig og sammenhængende udredning. Jeg er meget glad for, at vi nu breder garantien om hurtig udredning ud, så den også gælder patienter med uklare symptomer, der kan tyde på andre sygdomme end kræft.” 


Yderligere oplysninger
Kontorchef Niels Würgler Hansen, tlf. 72 26 94 33
Kommunikationschef Line Aarsland, mobil 24 40 74 71


Sidst opdateret 27-05-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |