Skip navigation


Bertel Haarder fik besøg fra Kina

21-09-2010
REPORTAGE – Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder havde i dag besøg i ministeriet af en kinesisk delegation med den kinesiske vicesundhedsminister Chen Xiaohong. De to underskrev en aftale om fælles forståelse på sundhedsområdet.

Bertel Haarder og Chen Xiaohong 
Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder og Kinas vicesundhedsminister Chen Xiaohong underskriver en aftale om fælles forståelse på sundhedsområdet.

Det kinesiske og det danske flag vejrede side om side for enden af det lange mødebord i dag i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Bertel Haarder havde besøg i ministeriet af en kinesisk delegation og den kinesiske vicesundhedsminister Chen Xiaohong.

Deres møde begyndte med, at de fortalte om sundhedssystemerne i de to lande, og derefter underskrev Bertel Haarder og Chen Xiaohong en aftale om fælles forståelse på sundhedsområdet.


Fra kinesisk side har der været en stor interesse for, hvordan det danske sundhedsvæsen er organiseret. Bertel Haarder forklarede bl.a. om behandlingsgarantien og frit sygehusvalg.
Chen Xiaohong fortalte om sundhedsreformer i Kina.

Besøg fra Kina
Det danske og det kinesiske flag støttede sig op ad hinanden, da den kinesiske delegation var på besøg i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Ministrene talte også om fælles udfordringer, sundhedsvæsenerne i begge lande har, f.eks. at flere og flere får diabetes, og at der er et stigende antal kronisk syge.
 
Aftalen, som de to toppolitikere underskrev i dag, vil bl.a. andet fremme muligheden for dansk erhvervsliv og forskning.


Sidst opdateret 05-10-2010

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |