Skip navigation


Fremtidens kliniske uddannelse på sygeplejerskeuddannelsen

29-03-2011
PRESSEMEDDELELSE - 500 deltager i konference om fremtidens kliniske uddannelse på sygeplejerskeuddannelsen.

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har i samarbejde med Undervisningsmini­steriet, Danske Regioner, KL, Professionshøjskolerne, Sundhedsstyrelsen, Dansk Sygeple­jeråd, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, Hvidovre Hospital og Københavns Kommune taget initiativ til konferencen om udvikling af den kliniske uddannelse på sygeplejerskeuddannelsen, der blev afholdt i går mandag den 28. marts 2011.

 

Formålet med konferencen var at inspirere kliniske vej­ledere, uddannelsesansvarlige, undervisere, ledere m.v. til at udvikle og nytænke den kliniske undervis­ning på sygeplejerskeuddannelsen.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder talte på konferencen via en videohilsen. Bertel Haarder siger om konferencen:

 

”Den store interesse for konferencen med 500 tilmeldte er et udtryk for, hvor vigtigt et element den kliniske uddannelse er i sygeplejerskeuddannelsen.

Det er min holdning, at sygeplejerskeuddannelsen skal kendes på den tætte tilknytning til de kliniske uddannelsessteder – for det er jo dér, at de nyuddannede sygeplejersker skal arbejde og udvikle deres profession. ”

Konferencen satte fokus på, hvordan udviklingen i sundhedssektoren påvirker den kliniske uddannelse. Emnerne var blandt andet brobygning mellem teori og praksis, den kliniske vejleders rolle, de studerendes læringsmønstre. Der blev også præsenteret en række aktuelle praksiseksempler.

Materiale fra konferencedagen, herunder indenrigs- og sundhedsministerens video-hilsen, kan ses på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside www.dsr.dk

Kontakt: Fuldmægtig Mia Francis Nielsen på telefon 72 26 96 15


Sidst opdateret 30-03-2011

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |