Skip navigation


Astrid Krag: Sundhedsvæsenet skal drage nytte af patienter og pårørende

27-11-2013
REPORTAGE – Det er med til at skabe et bedre sundhedsvæsen, når patienter og pårørende deler ud af deres erfaringer. Sundhedsministeren værdsatte en eftermiddag i selskab med nogle af sundhedsvæsenets brugere.

Fredag den 22. november lagde ministercyklen vejen forbi Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (VIBIS). Sundhedsministeren brugte denne råkolde fredag i november på at tale med patienter og pårørende, som et led i sit arbejde med at hente inspiration forud for regeringens strategi for patientinddragelse.

”Jeg tror på, at alle parter i sundhedsvæsenet vinder, når patienter og pårørende tages med på råd og inddrages direkte i egen behandling. Patienten er ekspert i sit eget liv, og når vi bringer den viden i spil sammen med lægens faglighed, får vi mere tilfredse og bedre behandlede patienter. Det kan samtidig være med til at skabe mere lighed i sundhed,” udtaler Astrid Krag i forbindelse med besøget.

Flere af de fremmødte omtalte sig selv som ’google-patienter’. Det dækker over de mange patienter, der læser om egen eller pårørendes sygdom på internettet. Astrid Krag understregede i den forbindelse vigtigheden af, at sundhedsvæsenet drager bedre nytte af den viden, patienter og pårørende har i dag.

 

Astrid Krag brugte lejligheden til at lytte, tage noter og spørge ind til patienterne og de pårørendes personlige historier, der gik til både hjertet og til hovedet.

Regeringens strategi for patientinddragelse skal med 20 mio. kr. danne grundlag for mere brugerinddragelse i alle grene af sundhedsvæsenet.

Som en del af inspirationsarbejdet forud for strategien har sundhedsminister Astrid Krag bl.a. for nylig været vært ved en konference om fælles beslutningstagning i sundhedsvæsenet, ligesom ministeren denne fredag havde afsat en eftermiddag til at tale brugerinddragelse med patienter og pårørende.


På mødet deltog ud over patienter og pårørende bl.a. også formand i VIBIS, Lars Engberg, som ses til højre på billedet.


Sidst opdateret 28-11-2013

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |