Skip navigation


Nye initiativer sætter fokus på lighed i sundhedsvæsnet

16-05-2012
PRESSEMEDDELELSE - Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag lancerer indsatsen ”Lighed i sundhedsvæsnet”. Langt flere besøg på skadestuen, flere indlæggelser, større risiko for genindlæggelser og mindre deltagelse i f.eks. screening for livmoderhalskræft og brystkræft. Det er virkelighed for mange danskere med begrænsede sociale og økonomiske ressourcer i forhold til deres mere ressourcestærke naboer.

Derfor lancerer sundhedsminister Astrid Krag nu indsatsen ”Lighed i sundhedsvæsnet”. Som det første tiltag danner hun et nyt netværk, der skal give sundhedsvæsnet et socialt servicetjek.

”God behandling sker i samspil mellem sundhedsvæsnet og patienten. Vi er nødt til at se på, om sundhedsvæsenet altid er gearet til at håndtere, når patienten har få personlige ressourcer til at gå ind i det samspil. Nogle mennesker har brug for ekstra hjælp og støtte for at komme til behandling i tide og ikke først når sygdommen er blevet meget alvorlig”, udtaler Astrid Krag.

Hvidovre Hospital (Region Hovedstaden) og Sygehus Vendsyssel (Region Nordjylland) deltager i netværket som modelhospitaler. De to sygehuse skal sammen med Brøndby, Ishøj og Hjørring kommuner og en række lægehuse indgå i netværket. Begge steder skal der arbejdes målrettet med at lokalisere, hvor vi trænger til forbedringer. Kommunikationen i sundhedsvæsnet, brugen af støttepersoner og overgangene mellem hospitalerne, lægerne og kommunerne er blandt fokusområderne.

”Vi skal have lukket nogle af de huller i sundhedsvæsnet og mellem sygehus, læge og kommune, som de ressourcesvage patienter kan falde igennem. Det skal netværkets sundhedsaktører være med til at sætte fingeren på, hvordan vi gør”, udtaler Astrid Krag.

Som noget nyt vil ministeren samtidig sætte fokus på dokumentation af ulig-hed i sundhedsvæsnet.

”Sundhedsvæsnet er fyldt med gode data. Men man har ikke interesseret sig meget for ulighed i selve sundhedsvæsnet. Man har ikke spurgt: Hvem får hvilke ydelser og hvorfor? Det skal være slut nu. Og derfor skal sociale indikatorer fremover være en del af det dokumentationsarbejde, der foregår i sundhedsvæsnet”, slutter Astrid Krag.

Kontakt: Henrik Larsen tlf. 50844866


Sidst opdateret 07-08-2012

Kontaktinformation

Holbergsgade 6
1057 København K
 | tlf: 72269000
 | EAN: 5798000362055
 |